Маск оштро против вакцина, карантин упоредио са кућним притвором, а Гејтса назвао глупаном

Оснивач компанија „Спејс-екс“ и „Тесла“ Илон Маск рекао је да нити он нити његова породица неће прихватити да приме будуће вакцине за коронавирус, додајући да му је пандемија „умањила веру у човечанство“.

Гостујући у подкасту Каре Свишер, 49-годишњи Маск истакао је да нити он нити његова деца нису у ризику да оболе од ковида-19 и због тога не постоји потреба да приме вакцину.

„Ирационалност људи у читавој ситуацији умањила ми је веру у човечанство“, рекао је Маск.

Карантине и забране кретања широм света, а посебно у САД, описао је као неетичке и „де факто кућни притвор“.

Маск сматра да су масовна затварања грешка и да су само људи из ризичних група требало да буду у карантину „док олуја не прође“.

Упитан о ризику према његовим радницима и њиховима породицама и шта ако неко умре, Маск је одговорио: „Сви морамо да умремо“.

„Читаво време правимо аутомобиле и све је сјајно“, навео је Маск објашњавајући одлуку да фабрика у САД остане отворена упркос донетим мерама.

Милијардер је такође напао Била Гејтса, наглашавајући да су његове критике према скептицима, попут њега, без основа.

„Гејтс је рекао нешто о мени ни не знајући шта радимо. Помислио сам: Хеј, глупане, ми заправо правимо машине за производњу вакцина за 'Кјур-Вак', компанију у коју си инвестирао“, објаснио је Маск.

Амерички предузетник је додао и да ради са епидемиолошким тимом са Харварда, који тренутно спроводи истраживања о антителима на ковид-19.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво