На аукцији у „Сотбију“ – „Битлси“ и успомене од школских дана до краја каријере

Поводом обележавања 50 година од распада британског бенда „Битлси“, током септембра месеца аукцијска кућа „Сотби“, на радост свих који имају у својој колекцији делић историје ливерпулске четворке, биће онлајн домаћин успомена на ову групу.

У продаји ће се наћи предмети који обухватају читаву извођачку каријеру бенда, укључујући потписану копију првог сингла групе из 1962. године, Love Me Do, чија је вредност између 15.000 и 20.000 фунти.

„Сотби“ слави највећу светску рок и поп групу нудећи збирку предмета која прати „Битлсе“ од школских дана до глобалне славе. 

Ране године „Битлса“ заступљене су у предметима из раног школовања Џона Ленона, преко рукописа који оглашавају неке од њихових раних концерата у околини Ливерпула, па све до појаса који је Ленон носио на бини у Хамбургу.

У понуди су се нашле и наочаре које су припадале Џону Ленону чија је вредност измђу 30.000 и 40.000 фунти, као и документ који сведочи о „лошем владању“ младог Ленона, који је каснио на часове, жвакао жваку на часовима и непримерено се понашао на настави.

Стари и пожутeли документ продаје се по цени од 5.000 фунти.

У продаји ће се наћи и сат "Cartier" из 1966. године, чија вредност је процењена на 25.000 фунти.

Припадао је менаџеру Брајану Епстајну, чија смрт се сматра кључним фактором коначног распада славне четворке из Ливерпула.

број коментара 0 Пошаљи коментар