Читај ми!

Како је „Реална прича“ постала серија „Мама и тата се играју рата“

Догодовштине породице Радисављевић коју је публика упознала у филму Гордана Кичића „Реална прича“, гледаоци РТС-а моћи ће да прате кроз 10 епизода серије „Мама и тата се играју рата“, од 17. октобра. Креатор серије Гордан Кичић поручује да се кроз духовиту призму говори о озбиљним проблемима са којима се сусреће савремена породица.

Лауреат награде „Мија Алексић – бити глумац“ за 2020. годину је глумац Гордан Кичић. У питању је признање које се додељује на Данима Мије Алексића, манифестацији коју организују Општина Горњи Милановац и Културни центар Горњи Милановац у част Милосаву Мији Алексићу, уметнику који је рођен у Горњој Црнући.

„Веома ми је драго што сам добио ову награду са тим именом зато што сам ја познавао Мију Алексића. Он је стварно легенда нашег глумишта, драго ми је што је установљена та награда, а драго ми је и што су ми је уделиле моје колеге Ненад Јездић и Небојша Дугалић“, истакао је Кичић додајући да ће све имати још већи значај када награду буде и примио 3. октобра.

Пре неколико дана, на Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи, као косценариста награђен је заједно са Владимиром Симићем и Марком Манојловићем за филм Реална прича.

Кичић се у овом остварењу показао и као глумац, али и редитељ.

„Било је компликовано, али ништа ми не би пошло за руком да није било сјајних сарадника – од писаца, преко људи из продукције, организације, директора фотографије, монтажера, колега, пре свега, глумаца који су ми указали поверење да се са мном упусте у ово путовање које није мало трајало“, прича Кичић.

Снимање се одвијало у два блока јер је прво сниман део за филм Реална прича, а потом додатак за серију. 

Емитовање серије Мама и тата се играју рата почиње 17. октобра. 

„Серију смо завршавали за време пандемије у постпродукцији. Било је забавно како смо радили постпродукцију тона, снимали смо део, офове на мобилне телефоне и слали Владану Кораћу“, открива гост Београдске хронике. 

Према његовим речима, било је забавно, али и награђујуће јер је пројекат сниман више од три и по године.

„Указала нам се прилика да од одличне приче, одличног сценарија направимо серију од 10 епизода. Првих пет епизода имају негде везе са филмом, али и пуно ликова и линија ликова постоји којих у филму нема, глумаца такође које публика није видела у филму“, објашњава креатор филма и серије.

Преосталих пет епизода режирао је Влада Тагић, млади редитељ који је режирао серију Јутро ће променити све

„Комплетно нова прича, нови ликови. Заједно смо сви радили, ја сам креатор серије тако да сам био укључен у све детаље у вези са развојем свих ликова, писали смо то заједно. На неки начин ово јеколективни рад и веома сам поносан на посао који смо здушно урадили“, нагласио је Кичић.

Мама и тата се играју рата је драма-комедија и прича је за целу породицу.

„Пратимо причу породице Радисављевић која је у деликатним животним ситуацијама и кроз духовиту призму говоримо о озбиљним проблемима са којима се сусреће савремена породица“, закључио је Кичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара