Меланијине „муке“ у Белој кући – шест ексцеса које ћемо памтити

Од почетка његовог председничког мандата 2016. године, медији под будним оком држе брачни однос Доналда Трампа и његове супруге Меланије. Где има дима, ту има ватре. Чудне изјаве, хладно понашање током пријема и посета, па и повремено отворено незадовољство показали су да дима има.

Можда за бољи увид у њихов однос треба послушати изјаву коју је Доналд Трамп дао прошле године присећајући се пуцњаве у којој је републикански посланик у Конгресу Стив Скалис рањен 2017. године.

„(Скалисова жена) очи је исплакала када сам је срео у болници тог кобног дана. Не би много жена тако реаговало на то. Знам да моја сигурно не би“, рекао је Трамп.

Можда се председник САД само шалио. А можда и није.

Било како било, од када су се уселили у Белу кућу чудних момената у односу Доналда и Меланије Трамп током јавних појављивања није мањкало.

(Не)држање за руку

Толико се већ пута десило, да је постало помало и уобичајено. Меланија Трамп једноставно не воли да се у јавности држи за руке са супругом.

Има више тактика за одбијање. Пред инаугурацију 2017. године прихватила је његову руку на секунд, а онда је пустила.

Ту је и добро, старо и опробано суптилно ћушкање, које је применила током посете председника и прве даме САД Тел Авиву.

А у Риму је Меланија искористила још један маневар, прецизно темпирано намештање косе у тренутку када Доналд Трамп покушава да је ухвати са руку.

Последњи у низу ексцеса

Иако је од посета Тел Авиву и Риму прошло доста времена, њен став према држању за руке се очигледно није много променио.

Меланија је два пута одбила намеру Доналда Трампа да је ухвати за руку током јучерашњег изласка из авиона у Вашингтону.

Дижи руку, иде химна!

Да не буде да рукама само одбија свог супруга, Меланија је показала током 139. традиционалног котрљања ускршњих јаја 2017. године испред Беле куће.

Прва дама САД морала је дискретно руком да подсети председника да стави своју руку преко срца током интонирања химне.

Ох, Тридо!

Прошле године лидери најразвијенијих земаља света окупили су се у француском одмаралишту Бијарицу. Иако су пожари у Амазонији били буквално горуће питање, највећу пажњу привукла је реакција Меланије Трамп на канадског премијера Џастина Тридоа.

Светски медији и људи на друштвеним мрежама приметили су да се прва дама САД посебно обрадовала Тридоу, док је Доналд Трамп озбиљног лица стајао поред ње.

Инаугурациони „осмех“ за камере

Инаугурација Доналда Трампа за председника САД био је један од најважнијих тренутака прошле деценије. Упркос томе, већ на самом почетку мандата свог супруга, није се чинило да је све како треба.

Током самог чина заклињања председника, Доналд Трамп се окренуо ка својој супрузи, која се осмехнула док ју је гледао. Чим је, међутим, скренуо поглед, Меланијин осмех се претворио у камено озбиљни израз лица, што је одмах покренуло бројне медијске спекулације.

„Као да је талац“

Премотајмо филм четири године и није се много променило, осим тога да Меланија сада не жели ни да се осмехне за камере.

Током јунске посете Доналда и Меланије Трамп светилишту Светог Јована Павла Другог у Вашингтону новинари су их замолили да позирају на камере.

Када је председник САД од супруге затражио да се насмеје, она је једва на делић секунде успела да закриви усне. Гримаса на њеном лицу изазвала је лавину коментара, а многи су се сложили да прва дама изгледа као талац.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара