Трамп пета глава на Маунт Рашмору

Администрација Беле куће контактирала је гувернерку Јужне Дакоте Кристи Ноем разговарајући о могућности додавања лика Доналда Трампа на Маунт Рашмор – споменика исклесаног у стени на којем се налазе ликови четири америчка председника: Џорџа Вашингтона, Томаса Џеферсона, Абрахама Линколна и Теодора Рузвелта.

Трамп је затим дошао у посету Јужној Дакоти током прославе Дана незавиности 4. јула, а гувернерка каже да је председник донео са собом метар дугачку реплику Маунт Рашмора која је укључивала и његово лице, пише Њујорк тајмс.

Амерички председник је још 2018. године наговестио Кристи Ноем своју жељу о додавању свог лика на споменик.

Њих двоје су током гувернеркине тадашње посете Белој кући разоварали у Овалној канцеларији када јој је Трамп рекао да је његов сан да се нађе на Маунт Рашмору, на шта је она мислила да се шали.

„Почела сам да се смејем. Он се није смејао, био је потпуно озбиљан. Рекао ми је: 'Кристи, дођи овамо, дај ми руку'. Руковали смо се и ја сам га позвала да дође у посету Јужној Дакоти: 'Господине председниче, треба да дођете код нас до Маунт Рашмора'. Тада ми је рекао: 'Да ли знаш да ми је сан да моје лице буде на Маунт Рашмору?'“, рекла је тада гувернерка.

Током своје посете 4. јула Трамп је одржао говор у којем је бранио Маунт Рашмор, истичући да ће „стајати заувек као вечна почаст нашим прецима и слободи“.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво