Певач Ал Бано тврди да са пензијом од 1.470 евра не може да преживи

Познати италијански певач Ал Бано, чији је хит „Фелићита" познат у читавом свету, који је попут свих певача ове године морао да откаже концерте због епидемије коронавируса, изјавио је да ће, ако се овако настави, и ако би морао да живи само од пензије, имати пуно проблема.

„Моја пензија је само 1.470 евра нето и не разумем како је тако мала када сам читав живот радио плаћајући порез. Овако имам само трошкове и никакву зараду, те бих могао да преживим само годину дана", рекао је певач. 

Сви његови концерти у Русији, Румунији, Аустрији, Немачкој, Шпанији, Кини и Аустралији су отказани, што је по речима певача велики проблем јер са том зарадом финансира његове винограде, хотел, производњу вина, ресторан и плате за педесеторо запослених.

„Када сам на турнеји са мном путује педесетак људи тако да су они тренутно без примања", каже Ал Бано.

Ал Бано је био у браку са Ромином Пауер коју је упознао 1967. године на снимању филма Нел соле и са којом има четворо деце (ћерка Илениа је нестала 1993 и о њој се ни данас ништа не зна).

Након тога, из везе која је трајала скоро двадесет година са Лореданом Лећизо, певач има још двоје деце. Његова музичка каријера траје више од педесет година.

Просечна италијанска пензија, према подацима Института за пензионо осигурање Италије, износи око 1.400 евра (бруто) тј. око 1.000 евра (нето), две трећине пензионера има пензију мању од 1.000 евра, док су жене и даље лошије плаћене.

Италија својим држављанима и особама које живе на територији Италије више од 10 година признаје такозвану социјалну пензију од 460 евра месечно.

 

број коментара 13 Пошаљи коментар
(понедељак, 10. авг 2020, 09:46) - anonymous [нерегистровани]

AL Bano...

A gde su mu milioni sto je zaradio sa prodajom ploca i kasete, nije valda pevao za djabe.

(недеља, 09. авг 2020, 18:38) - ognjeni Dragan [нерегистровани]

Hmmm

Ovaj slucaj sa ovim pevacem me podseca na one nase babe sto se same baskare u stanovima od 150m2 u centru BG a nemaju da plate struju. Pa nek prodaju te ogromne stanove, izmire zaostale racune, idu na opciju manjeg stana na periferiji BG. I problem je resen! Ne moze se citav zivot ziveti na "visokoj nozi"!

(недеља, 09. авг 2020, 14:06) - Швалер [нерегистровани]

С толиким парама...

имао бих бар две спонзоруше!

(недеља, 09. авг 2020, 14:04) - Комшика,надничарка: [нерегистровани]

"Шта ћу,

кад смо научили на тај стандард!"

(недеља, 09. авг 2020, 13:15) - GD münchen [нерегистровани]

Iskreno

Sto ne proda vinograd? Na zapadu su uglavnom drzave pomogle bogatim i vlasnicima firmi zbog korona virusa. Oni i najvise kukumace. U nasoj Srbiji drzavno rukovodstvo je pomoglo ravnopravno svakog punoletnog gradjana sa po 100€. Plus male i velike poslodavce. Sto je za svaku pohvalu.

(недеља, 09. авг 2020, 08:59) - anonymous [нерегистровани]

e

on ima drzavnu penziju koju je steko tokom rada i on sad frajer ne racuna sto ima vinograde radnike i ko zna sta jos...cist Italianski folirant....

(недеља, 09. авг 2020, 08:58) - anonymous [нерегистровани]

Komentari

Bože me sačuvaj, koliko glupih komentara i koliko uskih pogleda. Fakat je, da čovek ima. Ali šta god da ima, mora da održava. Bilo bi mu dovoljno, da živi u stanu od šezdeset kvadrata i plaća info stan osamdeset evra. Da ne navodim dalje. Koliko vidim, daje samo izjavu a ne traži pomoć kao naše zvezde.

(субота, 08. авг 2020, 22:11) - anonymous [нерегистровани]

Humanitarna organizacija

Pa on kao da je humanitarna organizacija sve finansira, hotel, vinograd, 50 zaposlenih! Kao da od toga nista ne zaradjuje samo ima trosak. Cista glupost.

(субота, 08. авг 2020, 21:44) - anonymous [нерегистровани]

Novo nenormalno

Piše da čovek ima vinograde, hotel, pravi vino i ko zna kakve još poslove. Pa zar je noćenje besplatno? Vino deli džabe po ulicama? Kako da ne. Da li će sad i Paris Hilton da kaže da ne može da preživi? Sa tom penzijom i u Italiji može komotno da preživi, a sve ostalo su poslovi i firme. Ne samo što bi trebalo da je zaradio milione od svega toga do sada nego još sigurno i država pomaže firmama koje trpe štetu zbog pandemije. Pa ko je još čuo da neko od penzije izdržava firme?

(субота, 08. авг 2020, 20:37) - anonymous [нерегистровани]

Nije niti smešno niti čudno

Ne može se Al Bano porediti sa običnim penzionerima a pogotovo ne sa našim! Njegovi troškovi u šou biznisu i njegove obaveze prema saradnicima i pratećim muzičarima su astronomski visoki!