Изненада преминуо Грант Имахара, један од разоткривача митова

Грант Имахара, електроинжењер и роботичар који је постао познат као водитељ популарних емисија „Разоткривање митова“ и "White Rabbit Project", преминуо је у 50. години живота.

Имахара је преминуо изненада од последица мождане анеуризме, сазнаје Холивуд репортер.

„Скхрани смо од вести да је Грант преминуо. Био је важан део Дискаверијеве породице и диван човек. Наше мисли и молитве су са његовом породицом“, истакао је представник канала Дискавери.

Убрзо након вести о смрти Имахаре огласио се један од твораца Разоткривања митова Адам Севиџ.

„Изгубљен сам. Немам речи. У последњих 22 године био сам део две велике породице са Грантом Имахаром. Био је изузетан инжењер, уметник и перформер, али и великодушна, лака за сарадњу и нежна особа. Рад са Грантом био је много забаван. Недостајаће ми мој пријатељ“, рекао је Севиџ.

По професији је био електроинжењер и роботичар, а емисији Разоктривање митова (MythBusters) се продружио у трећој сезони, заменивши Скотија Чапмана. Екипу је напустио 2014. године заједно са ководитељима Кери Бајрон и Торијем Белечијем.

Трио се поново окупио 2016. године у „Нетфликсовом“ White Rabbit Project, који је трајао једну сезону.

Разоткривање митова је једна од најстаријих и најпопуларнијих емисија на каналу Дискавери. Трајала је пуних 14 сезона, од чега је последња емитована 2016. године.

Њени творци Адам Севиџ и Џејми Хајнеман, заједно са касније проширеном екипом, покушавали су путем научног метода да тестирају и установе истинитост популарних митова, филмских сцена, гласина...

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 14. јул 2020, 17:00) - Canadian [нерегистровани]

I can't believe!

God bless your soul man!