Шон Конери - вила на литици у стилу Џејмса Бонда

Вила на југу Француске, на пространом имању, саграђена на литици изнад мора, са погледом на стару луку Нице. Некада је билa резиденција глумца Шона Конерија, који је глумио у филмовима о Џејмсу Бонду, 1960-их, 70-их и 80-их. Глумац продаје вилу по цени од 30 милиона долара.

Глумац је вилу „Villa Le Roc Fleuri" купио 70-их година, и у њој је живео са другом супругом. Већи део виле испушен је намештајем стила Art Deco, попут мермерног степеништа са орнаментним гелендерима од ливеног гвожђа и дрвета.

Споља, вила одише класичном француском архитектуром, а гистерија се пење преко њене фасаде и каскада уређених башта које се пружају према мору.

Новоуређене баште су обложене разнобојним засадима и прате стазу до морског пута, где се може доћи до оближњих плажа.

Терени од 1,24 хектара обухватају други базен са морском водом и две независне куће за госте. 

Главна кућа је, као и остатак имања, комбинација старог и новог, са детаљима из периода, попут богатог дрвета, широких дасака, савремених стаклених прозора од пода до плафона и лифта.

"Једна од дивних ствари на француској ривијери је осећај звезданог праха - омиљено прогањање краљевских породица, као што су Коко Шанел, Пабло Пикасо, Грејс Кели и Шон Конери", рекао је господин Морган, партнер компаније која располаже вилом.

У близини су имали куће и Елтон Џон и Тина Тарнер.

број коментара 0 Пошаљи коментар