Трамп за скулптуру каубоја у Овалној канцеларији мисли да је Теди Рузвелт

У бизарном интервјуу за Фокс њуз, амерички председник Доналд Трамп објашњавао је у Овалној канцеларији у Белој кући важност статуа за учење о прошлости, ламентирајући над чињеницом да демонстранти широм САД руше статуе историјских личности, попут оних које се налазе у његовом кабинету.

За време давања интервјуа Трамп је стајао близу скулптуре за коју је рекао да приказује председника Тедија Рузвелта. Међутим, чак и летимични поглед на уметничко дело довољан је да се закључи да лик на скулптури нимало не личи на 26. председника САД.

„Сваки председник бира како ће да украси канцеларију“, рекао је водитељ Фокс њуза Браја Килмид, додајући: „Одабрали сте да ставите бисту и слику Линколна. Изабрали сте и Ендрјуа Џексона и јел оно Теди Рузвелт?“

„Да“, рекао је Трамп о скулптури која дефинитивно не приказује Тедија Рузвелта већ пре неког јахача на родеу, истичући да људи „сада желе да руше статуе...“

„Тедија Рузвелта“, каже Килмид завршавајући Трампову реченицу.

„Тедија Рузвелта“, коначно изговара и Трамп, додајућу зачуђено: „Ето, објасните ми сада то.“

Поменута скулптура у Овалној канцеларији названа је The Bronco Buster и дело је Фредерика Ремингтона из 1895. године. Скулптура је делом инспирисана Ремингтоновом илустрацију у магазину Сенчури (Century) из 1888. године, која се налазила у склопу текста чији је аутор Теди Рузвелт.

Једну од верзија скулптуре Рузвелт је добио на поклон и стајала је у његовом дому у Њујорку.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи