Гејтс о теоријама завера и чиповању људи: То је толико глупо да нећу ни да коментаришем

Бил Гејтс није желео да коментариште бројне теорије завера по којима он жели да искористи пандемију ковида 19 да би пратио људе путем микрочипова. Након изласка САД из СЗО, један од најбогатијих људи на свету на путу је да постане главни финансијер те организације.

„Веома је тешко оповргнути те тврдње јер су толико глупе и чудне да чак и њихово понављање им даје кредибилитет“, рекао је Гејтс о бројним теоријама завера које круже око њега од почетка пандемије коронавируса.

Фондација „Бил и Мелинда Гејтс“ недавно је, између осталог, обећала да ће са 1,6 милијарди долара финансирати групу „Гави“, која ће новац искористити да имунизује децу у сиромашним крајевима света.

Разне теорије завера које повезују Гејтса са пореклом ковида 19 или тврде да жели да прати људе уграђујући им микрочипове путем вакцинације против вируса, до краја маја поменуте су више од милион пута на интернету, наводи аналитичка компанија „Зигнал лебз“ (Zygnal Labs).

Јаху њуз и Ју гов спровели су истраживање и утврдили да теорије настављају да круже друштвеним мрежама, а до краја прошлог месеца чак 28 одсто корисника веровало је да Гејтс жели да искористи пандемију за остваривање неког од својих скривених циљева.

„Никада нисам био укључен у било какав план који укључује микрочипове“, рекао је богати филантроп и оснивач „Мајкрософта“, признајући да су резултати узнемирујући.

Ипак, Гејтс, чије се богатство процењује на око 100 милијарди долара, додао је да су базе података добра идеја када је у питању праћење вакцинације против ковида 19, али да за тако нешто не треба користити чипове.

Теорије око утицаја Гејтса временом су се прошириле, а томе свакако помаже и чињеница да ће изласком САД из Светске здравствене организације, фондација „Бил и Мелинда Гејтс“ постати највећи донатор СЗО.

У протекле две године, фондација Гејтсових донирала је око 530 милиона долара СЗО, што је око 12 одсто буџета. У истом временском оквиру, САД су дале око 890 милиона долара.

Лоренс Гостин, директор центра за сарадњу СЗО, сматра да би могућност да приватна фондација постане највећи донор тој организацији могла да буде преображавајућа.

Број коментара 49

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво