Гитариста Квина Брајан Меј преживео срчани удар

У видео-снимку који је објавио у понедељак на свом профилу на Инстаграму, гитариста групе Квин Брајан Меј је открио да је, осим повреде коју је имао у башти почетком месеца, недавно имао и озбиљне срчане проблеме због којих „замало није умро“.

Седамдесетдвогодишњи музичар у видеу који је објавио на Инстаграму описао је читаву серију инцидената који су га задесили у мају, почевши од повреде мишића у башти.

„Био сам на снимању магнетном резонанцом и да, пукао ми је мишић… мој глутеус максимус је отишао“, каже Меј и додаје да је претпостављао како је ова повреда била узрок болу који је осећао.

Међутим, како болови нису престајали ни недељу дана после повреде и како је био у „агонији“ урађен му је снимак кичме. Испоставило се да је имао и ишијалгију.

„Нерв је био тако приклештен да сам имао осећај као да ми неко забада одвијач у леђа“, тврди Меј.

Али ни ту није био крај невољама. Док је још подносио бол у задњици и леђима, гитариста Квина је открио и да је доживео срчани удар.

„Усред читаве саге о болној задњици имао сам мали срчани удар“, наводи Меј и открива да је око 40 минута трпео ужасан бол и укоченост у грудима.

Лекар га је хитно упутио у болницу где је установљено да има три зачепљене артерије. И мада су неки лекари препоручивали бајпас, музичар каже да је ипак одлучено да му уграде три стента – кратке, жичане мреже које артерије држе отвореним и проходним.

„Нисам имао појма, имао сам сјајне резултате на електрокардиограмима. Ништа ми није говорило да ћу ускоро бити у таквој невољи и да сам у ствари, могао сваког часа да умрем“, наглашава Меј и додаје да је био шокиран када је открио у каквом је стању јер је мислио да је баш „здрав момак“.

После извршене хируршке интервенције изашао је из болнице и каже да се осећа одлично.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво