Жена змај – за новозеландску премијерку земљотрес од 5,8 степени „мачји кашаљ“

Док је одговарала на питања новинара у живом програму, премијерка Новог Зеланда Џасинда Ардерн застала је на тренутак због земљотреса од 5,9 степени на Рихтеровој скали који је потресао престоницу Велингтон, а онда мирно уз осмех наставила да одговара новинару.

Велингтон и оближња места погодио је земљотрес чији је епицентар био око 30 километара од Левина, града близу престонице Новог Зеланда.

Џасинда Ардерн уживо је из парламента гостовала на телевизији када се десио земљотрес, па је на тренутак застала током одговарања на питање.

„Имамо мали земљотрес овде, Рајане“, рекла је водитељу Рајану Бриџу, док су се камера и ствари око ње тресле.

„Пристојан земљотрес, морам рећи. Ако видите, ствари се померају иза мене. Кошница (назив за парламентарну зграду) се тресе мало више од других зграда“, рекла је премијерка.

Иако је водитељ питао да ли је безбедно да остане ту, само је потврдила да јесте и интервју је настављен.

Нови Зеланд налази се на Ватреном појасу Пацифика, веома активном трусном подручју, а током историје земљу су погађали веома разорни земљотреси. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво