Холивудска афера "Индекс" - глумица признала да је платила за упис на факултет

Америчка глумица Лори Лохлин (55) и њен супруг, модни креатор Мосимо Ђанули (56), признали су да су учествовали у давању мита како би њихове две ћерке уписали на Универзитет у Јужној Kалифорнији.

Познати брачни пар је, како је наведено из тужилаштва, платио мито од укупно пола милиона долара како би своје ћерке уписао на универзитет и то као чланице веслачког тима. 

У случају да суд одобри споразум којим се кривица признаје, Лохлинова ће добити затворску казну у трајању од два месеца, док ће Ђанули иза решетака провести пет месеци, преноси Си-Ен-Ен.

Осим затворске казне, следује им новчана казна и друштвено користан рад. Њих двоје ће такође, после пуштања на слободу, једно време  бити под надзором.

Иначе, све до сада, током више од годину дана, Лохлинова, најпознатија по улози Беки у ситкому Пуна кућа, и њен супруг Ђанули, упорно су се изјашњавали да нису криви.

Осим овог пара, афера је запажена и по глумици познатој по улози у серији Очајне домаћице Фелисити Хафман. Прошле године, због умешаности у скандал са корупцијом на колеџима, осуђена је на суду у Бостону, на 14 дана затвора.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 22. мај 2020, 09:50) - anonymous [нерегистровани]

e sad...

a ovi sto primise novac?...oni nisu krivi ?