Фреди Меркјури добио улицу у Лондону

У тој улици је провео своје тинејџерске дане, а она данас носи име по великану музичке сцене, фронтмену групе „Квин“, Фредију Меркјурију. Церемонији преименовања улице, присуствовачла је Фредијева сестра.

Фредијева породица преселила се у Feltham, у западном делу Лондона, бежећи од револуције у Занзибару, 1964. године, наводи Ројтерс.

Локалне власти су одлучиле да део улице Hanworth назову по Фредију Меркјурију. То је и адреса седишта Светске зороастријске организације.  Меркјури је зороастријанац и  практиковао је древну религију.

Умро је 1991. године у 45. години услед компликација од сиде. 

Добротворни фонд "Mercury Phoenix", основан је после његове смрти и подржава пројекте  који се боре против сиде широм света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво