А од Путина сладолед

Председник Русије Владимир Путин пожелео је кинеском председнику срећан рођендан и том приликом му поклонио сладолед, открио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Председник Си захвалио је Путину и поручио му да је веома популаран у Кини. Двојица лидера наздравила су том приликом шампањцем. Пре неколико година кинески пословни људи рекли су Путину да Кинези изузетно воле руски сладолед.

„Дошао сам мало раније, пре почетка самита да бих вам пожелео срећан рођендан. Имамо веома необичан посао па понекад морамо да радимо када нам је рођендан. Пожелео бих вам све најбоље“, рекао је руски председник честитајући кинеском колеги.

Кинески председник данас пуни 66 година. 

На скупу у Душанбеу учествују лидери 27 држава-чланица које покривају 90 одсто територије и становништва у Азији, као и осам држава посматрача и пет међународних организација, укључујући и Уједињене нације.

Иницијатива за формирање те Конференције потекла је у октобру 1992. године током заседања Генералне скупштине Уједињених нација, а покретач је био бивши председник Казахстана Нурсултан Назарбајев. Реч је о међународном форуму у циљу јачања сарадње, а успостављен је ради очувања мира, стабилности и безбедности у Азији.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 15. јун 2019, 15:25) - anonymous [нерегистровани]

Neka se "Zapad" i NATO-ovci zamisle,-

Koliki su i gde su od "sutra", jer ovoj buducoj sili, dosta je vrsljanja Zapada (Amerike) po celoj kugli zemaljskoj, a kao opomena vide se i dvako goreca tankera. Dosta je ludila Zapada i neka se spuste u svoje granice, a zbog samog opstanka. Sa njihovom silom je zavrseno !