Памела Андерсон моли Путина да заштити китове

Холивудска глумица Памела Андерсон упутила је руском председнику Владимуру Путину отворено писмо, у коме тражи ослобађање китова орка и белуга који су заробљени близу места Нахотка у региону Приморски крај, на руском Далеком истоку.

Као чланица Саветодавног одбора Међународног фонда за добробит животиња (IFAW), Памела  је писмо објавила на званичној интернет страници фондације под својим именом, преноси Тас.

У писму она моли Путина да нареди њихово ослобађање.

„Пишем вам због 11 орка и 87 белуга китова који су тренутно заробљени близу Нахотке. Желим да се захвалим руској влади што предузима важне кораке у спречавању међународне продаје ових китова. Разумем да је влада предузела иницијативу да ослободи ова велочанствена бића и врати их у њихове природне воде на руском далеком истоку“, написала је позната глумица.

Како је додала, нада се да ће руска влада у сарадњи са еколозима и међународним стручњацима развити професионални план за повратак орки и белуга у њихово природно станиште.

Раније је јављено да је 11 орки незаконито ухваћено ради продаје у Кини и да се чувају у посебном центру у Нахотки, као и око 90 белуга китова.

Како се наводи, покренута је кривична пријава због илегалног плена, а пре три дана Путин је наредио Министарству природних ресурса и Министарству пољопривреде да до 1. марта одлуче о судбини китова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво