Колеге: Остали смо без великана народне музике

Ненадокнадив губитак. Напустио нас је великан народне музике, талентован и друштвен човек који је обележио време у коме живимо, кажу колеге затечене вешћу о смрти Шабана Шаулића.

Хроничар поп културе Предраг Пеца Поповић нагласио је да је Шаулић, који је данас погинуо у саобраћајној несрећи у Немачкој, прошао кроз велика искушења током своје каријере.

„Прешао је пут од потцењеног певача до Краља народне музике. Било је ту много вере у себе и тај аутентични глас који је обележио историју наше народне музике. Шаулић је један од певача који ће заувек остати у срцима поштовалаца народне музике. Великан у најтачнијем значењу те речи. Био је аутентичан уметник вредан поштовања“, истакао је Поповић.

„Да је само отпевао Дођи да остаримо заједно имао би врхунску каријеру“, додао је Поповић.

Наш маестро на фрули Бора Дугић каже да је Шаулић спадао међу најталентованијуе људе које је у свом животу упознао.

„Био је јако друштвен човек, свестан свог талента. Волео је да разгали људе у свом окружењу не само у професионалним ангажманима, већ и овако у пријатељском дружењу. Његов одлазак је велики губитак за нашу музичкиу сцену. Њега је народ изабрао за најбољег певача, и то време не може да избише“, оценио је Дугић.

Певачица и музичка уредница на Радио Београду, Биља Крстић, такође, истиче да је тешко описати такав губитак за нашу музичку сцену.

„У шоку сам. Па он је песмом грејао душе људима. Ненадокнадив губитак за све нас. Његов глас је непоновљив и остаће део наше музичке културне баштине. Напустио нас је великан народне музике“, навела је Крстићева.

„Сви они који су га волели, ми колеге, изгубили смо једног дивног колегу, сарадника. Лично сам изгубила пријатеља. Једноставно, велика легенда, диван човек, велики уметник", рекла је певачица Драгана Мирковић.

Колегиница Мерима Његомир описала је краља народне музике као тихог, ненаметљивог и изузетно талентованог човека. „Певао је, како кажу, као Шабан. Једноставно, то му је бог дао. Имао је невероватну емоцију и изванредну дикцију", додала је Мерима Његомир.

Називајући га својим узором, Никола Роквић рекао је да је на Шабановим песмама растао и учио да пева.

„Отишао је један од највећих певача народне музике, човек који је певао целим телом, који је био и мање познат као композитор својих песама", истакао је Влада Пановић.

Од Шаулића се опростила и његова колегиница Лепа Брена.

„Одлазе они најбољи. Међу њима и Шабан. Од њега смо учили, са њим смо се дружили, са њим сарађивали, са њим певали и туговали, њега смо волели и поштовали, од њега смо учили живот...  Вечна ти слава драги пријатељу. Породица Живојиновић“, навела је певачица.

Марија Шерифовић опростила од Шабана емотивном поруком: „Није требало овако да се заврши. Упорно говорим да је важно оставити траг... А ти си оставио неизбрисив у нашим срцима! Сада штап у руке, чамац и на твој Дунав у миру! Шабане, нека ти је вечна слава и хвала!“

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије