Чувени Хакан Шукур данас држи пекару у Калифорнији

Прослављени турски фудбалер Хакан Шукур, који је до пре три године био слављен у домовини, сада је „издајица и терориста“ и страхује за свој и живот своје породице. Данас живи у Калифорнији, власник је пекаре у којој и сам ради.

Пре седам година Шукур је био посланик у турском парламенту и део владајуће партије Реџепа Тајипа Ердогана, али је 2016. подржао покрет Фетулаха Гулена и од тада му се живот претворио у пакао.

Име му је избрисано из историје турског спорта, отац му је осуђен на једногодишњу затворску казну, одузета му је сва имовина у Турској и нашао се на међународној потерници.

Шукур данас живи у малом месту Пало Алто у Калифорнији, где је отворио пекару са турским специјалитетима, у којој сам ради.

„Турска је моја земља и волим турски народ. Државни медији су сада променили слику у народу о мени, али можда ће у будућности поново моћи да одем тамо", рекао је Шукур за Њујорк тајмс, преноси Индекс.

„Да сам тада подржао Ердогана могао сам лепо живети. Вероватно бих сада био министар да сам играо по њиховим правилима, али сада сам овде и људима продајем храну и пиће“, каже стрелац најбржег гола у историји светских првенстава.

Виза за боравак у Америци му истиче 2020. године, али Шукур сада не размиља о њеном продужењу, већ машта о повратку у своју земљу.

„Верујем да ћу се једног дана вратити. Тама не може трајати вечно. У Америци је другачије, видите да овде Леброн Џејмс може да критикује председника. Овде можете рећи што хоћете, у Турској то не можете“, прича Шукур док распрема посуђе са столова у пекари.

Упркос томе што има 46 година, Шукур не одустаје од спорта и наступа за аматерски клуб из града у којем живи. Недавно је на једној утакмици постигао 11 голова, а жеља му је да отвори спортску академију.

„Имам неколико потенцијалних инвеститора, али сви страхују да се састану са мном. Отворен сам за сарадњу са свима јер мислим да спорту могу још доста да дам“, каже Шукур, који сваког дана устаје у три сата како би у пекари све било припремљено до отварања.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи