Синтија Никсон у трци за гувернерку државе Њујорк

Глумица и активисткиња Синтија Никсон, позната по улози Миранде Хобс у серији и филмовима „Секс и град“, најавила је кандидатуру за гувернерку Њујорка. Конкуренција међу демократама биће јој политичар Ендрју Куомо.

За кандидатуру за гувернера америчке савезне државе Њујорк испред демократа, глумачка звезда бориће се са политичарем Ендрјуом Куомом, јавља Ројтерс.

„Волим Њујорк и данас објављујем кандидатуру за гувернера“, написала је Никсонова на Твитеру.

У саопштењу у којем се објављује глумичина најава кандидатуре, Синтија Никсон описана је као преогресивна алтернатива политичару који ће се такође борити за кандидатуру испред демократа.

„Желимо да власти поново раде на здравственој заштити, да се заврши масовно затварање грађана у затворе, на поправљању поквареног метроа. Доста нам је политичара који више воде рачуна о насловним странама и моћи него о нама“, наводи се у саопштењу.

Ендрју Куомо је 60-годишњи син покојног гувернера Њујорка Марија Куома.

Никсонова се удружила са чланом Демократске странке, градоначелником Њујорка Билом де Блазиом.

Куомо и Де Блазио су се јавно сукобљавали око јавног превоза у највећем америчком граду. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи