Откривена статуа Драгану Николићу у Врњачкој Бањи

Глумац Жарко Лаушевић открио је статуу Драгана Николића у централном парку у Врњачкој Бањи. Врхунски вајарски рад дело је професора Драгана Димитријевића и његовог сина Миодрага.

Статуа је настала као знак захвалности специјалне болнице „Меркур“ у којој се српски глумац лечио последњих дана свог живота.

Без речи, али уз дубоки поклон и музику из филма Национална класа, открио ју је глумац Жарко Лаушевић.

„Постамент је много дубљи и већи него што то може нека прича и сећање да исприча, његов постамент је историјска категорија“, рекао је Лаушевић за РТС.

Статуа је у природној величини, карактеристичног држања за овог глумца. Својим вајарским делом професор Драган Димитријевић удахнуо је и ненаметљив шарм легенди и миљенику публике.

„Кад се нешто воли, а нарочито неко, а тај неко има своју тежину а Драган је оставио дубок људски траг, наравно и глумачки, онда се то дешава тако. Ја морам да кажем да ово говорим пун емоција, јер смо Миодраг, мој син и ја, дуго радил. Многи су се хвалили да су познавали Драгана, али ја мислим другачије – да је Драган познавао људе и зато је био такав“, истакао је аутор Димитријевић.

Видео-поруком Врњачкој Бањи и многобројним окупљенима захвалила се Милена Дравић, подсетивши окупљене колико је Николић волео Врњачку Бању и рекавши да је и данас показано да је Драган био миљеник публике.

Отварању је присуствовао велики број пријатеља Драгана Гаге Николића, као и личности из јавног и културног живота Србије.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 27. окт 2017, 12:34) - Liči, [нерегистровани]

kao Đoković

u Jagodini!

(петак, 27. окт 2017, 08:11) - anonymous [нерегистровани]

Hm...

Svaka čast na načinu na koji je ovekovečena uspomena na Dragana Nikolića i svaka čast vajaru. Ali, zar ne bi po neki put mogla biti spomenuta i umetnička livnica koja je po kalupu vajara i izlila statuu, niko ne ceni veliki rad i trud tih ljudi koji vajarovu zamisao ostvaruju i udahnjuju joj život.

(петак, 27. окт 2017, 00:18) - anonymous [нерегистровани]

одговор на Прелепо

Није могао овако да буде урађен и споменик Зорану Ђинђићу зато јер Мрђан Бајић не зна да изваја портрет. Просто.

(четвртак, 26. окт 2017, 18:43) - Драган [нерегистровани]

Прелепо

Зашто и споменик Ђинђићу није могао бити урађен на овај начин?