Малкович: Мајка ми је рекла да сам Црногорац, а не Хрват

Славни холивудски глумац, редитељ и продуцент Џон Малкович објаснио је у Загребу да је Црногорац, упркос писању медија да има хрватско порекло, преноси ХРТ.

Глумац познат по улогама у многим холивудским остварењима као што су Опасне везе, Поља смрти, Предмет лепоте, На линији ватре, Покераши, Аутостоперски водич кроз галаксију или Беовулф, био је гост на отварању сезоне у загребачкој Концертној дворани „„Ватрослав Лисински“, у којој ће извести рецитал „Извештај о слепима“.

На питања о пореклу на конференцији за медије, Малкович је поручио да се пре свега осећа као Американац, јер је рођен у Америци.

Затим се присетио како му је мајка после преране смрти оца рекла да је погрешно написано у неким новинама да је пореклом из Хрватске, већ му је објаснила како му је деда из Црне Горе.

„Мајка ми је рекла да је изненађена извештавањем медија о мојим хрватским коренима. Рекла ми је да сам Црногорац, односно да сам из Црне Горе“, истакао је Малкович.

„Моји деда и баба нису хтели да њихова деца науче српско-хрватски, увек су негде 'по ћошковима' разговарали тим тајним језиком. Никад нисам имао јаку породичну везу, пре свега мој отац и деда нису били у добрим односима, јер је мој деда терао оца да ради у руднику, што отац није хтео“, разјаснио је славни глумац. 

Ово ће Малковичу бити први наступ у Загребу, али је раније већ наступао неколико пута у Дубровнику. Реч је о комаду који је пре три године Малкович направио у сарадњи с руском пијанисткињом, а изводи га са Анастасијом Теренковом.  

број коментара 24 Пошаљи коментар
(уторак, 10. окт 2017, 14:54) - anonymous [нерегистровани]

@Prezimenjak

Jos uvijek pravoslavci?

(уторак, 10. окт 2017, 10:47) - anonymous [нерегистровани]

re: tekst

Pa to svi i pisemo, Crnogorac, znaci Srbin. Crnogorac je teritorijalna pripadnost, a Srbin nacionalna. Kao sto su Srbin Sumadinac, Srbin Dalmatinac itd. Neki nikako da nauce.

(уторак, 10. окт 2017, 09:54) - anonymous [нерегистровани]

Шта се бре палите

Лепо је рекао да је Американац!
Сви Американци имају некакво порекло...

(уторак, 10. окт 2017, 09:35) - Vlada [нерегистровани]

Nije baš

Nije rekao da je crnogorac, već da mu je majka rekla, da je deda po ocu, došao iz Crne Gore, možda je i Egipćanin. Takođe, otac mu je rekao da je deda stalno lagao, za sve, i da ništa nije sigurno. I rekao je da je Amerikanac i da ga ove priče ne zanimaju.

(уторак, 10. окт 2017, 08:47) - borchaSRS [нерегистровани]

Не...

...лапрдај Малковићу глупости, ваљда Крвати знају боље од твоји мајке.

(уторак, 10. окт 2017, 08:14) - Nata Maljković [нерегистровани]

Prezimenjak

Mi Maljkovići jesmo Srbi iz Crne Gore,, ali smo pre drugog svetskog rata došli u Hrvatsku, u Liku, a odatle su mnogi otišli, kao i sam deda i otac dotičnog glumca, u Ameriku..

(уторак, 10. окт 2017, 07:43) - anonymous [нерегистровани]

e---

zar je sad toliko bitno da ga svojatsmo ciji je on....ne zanima me uopste ko je i cije je veroispovesti...

(уторак, 10. окт 2017, 07:39) - anonymous [нерегистровани]

Da nije dosa

na gostovanje u Hrvatsku i da nije bilo ovog intervjua(za kojim će žaliti novinar)Maljkovic bi ostao Hrvat.

(уторак, 10. окт 2017, 06:38) - anonymous [нерегистровани]

Re Znam

Niti je on Srbin kao nije Crnogorac niti Hrvat ! Malkovič je Amerikanac i to je to! Koje gluposti pričate.

(уторак, 10. окт 2017, 05:57) - anonymous [нерегистровани]

Ако му је мајка рекла...

Онда је 100% истина јер мајка не лаже.