Малкович: Мајка ми је рекла да сам Црногорац, а не Хрват

Славни холивудски глумац, редитељ и продуцент Џон Малкович објаснио је у Загребу да је Црногорац, упркос писању медија да има хрватско порекло, преноси ХРТ.

Глумац познат по улогама у многим холивудским остварењима као што су Опасне везе, Поља смрти, Предмет лепоте, На линији ватре, Покераши, Аутостоперски водич кроз галаксију или Беовулф, био је гост на отварању сезоне у загребачкој Концертној дворани „„Ватрослав Лисински“, у којој ће извести рецитал „Извештај о слепима“.

На питања о пореклу на конференцији за медије, Малкович је поручио да се пре свега осећа као Американац, јер је рођен у Америци.

Затим се присетио како му је мајка после преране смрти оца рекла да је погрешно написано у неким новинама да је пореклом из Хрватске, већ му је објаснила како му је деда из Црне Горе.

„Мајка ми је рекла да је изненађена извештавањем медија о мојим хрватским коренима. Рекла ми је да сам Црногорац, односно да сам из Црне Горе“, истакао је Малкович.

„Моји деда и баба нису хтели да њихова деца науче српско-хрватски, увек су негде 'по ћошковима' разговарали тим тајним језиком. Никад нисам имао јаку породичну везу, пре свега мој отац и деда нису били у добрим односима, јер је мој деда терао оца да ради у руднику, што отац није хтео“, разјаснио је славни глумац. 

Ово ће Малковичу бити први наступ у Загребу, али је раније већ наступао неколико пута у Дубровнику. Реч је о комаду који је пре три године Малкович направио у сарадњи с руском пијанисткињом, а изводи га са Анастасијом Теренковом.  

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво