Фајнс: Хвала вам што сте прихватили овог Енглеза

Председник Србије Александар Вучић данас је уручио пасош и личну карту Републике Србије Рејфу Фајнсу. Британски глумац и редитељ је, захваљујући на пасошу, рекао на српском језику да никада није мислио да ће постати Србин: „Хвала што сте прихватили овог Енглеза у вашу отаџбину“.

„Велика ми је част што данас могу да Вам уручим личну карту и пасош Србије. Обично људи када говоре о разлозима давања некоме држављанства или зашто је неко заинтересован да га узме, проналазе, ваљда полазећи од себе, неке наопаке разлоге као што су паре, политичка повезаност. Поносан сам што вам дајем овај пасош што много волите Србију и то је најважније“, поручио је председник Вучић обраћајући се новом држављанину Србије.

Председник је рекао да зна да Фајнс много воли Србију још од снимања првог филма у нашој земљи, где је долазио већ готово деценију.

„Ми Срби смо срећни што Вас имамо за пријатеља, а сада и за сународника. Не само због Енглеског пацијента, већ и онога што сте радили и што радите за и у нашој земљи“, истакао је председник Србије и додао да захваљујући славном глумцу добијамо субвенције за филмове у нашој земљи.

Александар Вучић каже да види искрену љубав према Србији код Фајнса и да зна да ће интересе наше државе заступати као што то чини сваки наш грађанин који искрено воли своју земљу и бори се за њу.

„Желимо вам пуно успеха, доброг рада и добро снимљених филмова. Као једном од најбољих глумаца и врхунских продуцената, желимо да више времена проводите овде него у својој првој домовини. Ону прву нисте могли да бирате, а ову сте изабрали. Молим да са истом страшћу волите Србију увек, као што чините данас", нагласио је Вучић. 

Вучић је рекао да су он и грађани Србије срећни и поносни до неба што је Фајнс постао грађанин Србије, те најавио да ће му узвратити пажњом, љубављу: „Добродошли у Србију, сада ћете Ви увек бити домаћин у Србији, а никада више гост“.

Фајнс је на српском, захваљујући се на пасошу, рекао: „Хвала Вам господине председниче. Никада нисам мислио да ћу постати Србин. Сада изгледа јесам“.

„Мој живот обогаћен је вашом храном, вином, добротом и пријатељством. Хвала што сте прихватили овог Енглеза у вашу отаџбину. Почаствован сам“, нагласио је Фајнс. 

У Београду Рејф Фајнс снима филм о највећем балетском играчу свих времена Рудолфу Нурејеву, а у Србији је 2010. године снимио и филм Кориолан.

„Јер су везе и пријатељства које имам овде постала јака. И није реч само о раду, већ о људској повезаности. Не мислим да можете да направите добар филм ако немате пријатељства и односе који се не завршавају после 12 сати посла. Овде сам пронасао то“, рекао је Фајнс за РТС. 

Британски глумац 23. јуна је био гост на свечаности коју је организовао Александар Вучић поводом ступања на дужност председника Србије.

Фајнс је добио држављанство Србије 7. септембра када је решење о пријему у држављанство потписала премијерка Србије Ана Брнабић. 

Истовремено, такође британски глумац Колин Фирт потврдио је да је узео италијанско држављанство и објашњава да је то смислен потез услед политичке неизвесности у свету.

Фирт, чија је жена Италијанка, каже да ће „увек бити екстремни Британац, али да страствено воли Италију“.

број коментара 92 Пошаљи коментар
(понедељак, 25. сеп 2017, 10:21) - Земља неслућених низина! [нерегистровани]

Човек снима у Србији због...

само због јефтине радне снаге!Вероватно је пропуст,што у Немачкој није познат!

(понедељак, 25. сеп 2017, 08:52) - anonymous [нерегистровани]

Kapa?

Zasto nosi kapu? Malo nepristojno.

(понедељак, 25. сеп 2017, 08:51) - anonymous [нерегистровани]

Ti bolje cuti

Neverovatno, ti Albanac ce da pricas od 90tih i postovanja, smesno

(понедељак, 25. сеп 2017, 08:39) - Mare [нерегистровани]

Srbin

Moci ce u Rusiju bez vize:))

(понедељак, 25. сеп 2017, 07:02) - ooonoja [нерегистровани]

ooonoja

Moje stare karuce

(понедељак, 25. сеп 2017, 05:04) - anonymous [нерегистровани]

Na prvi pogled

neznacajan akt. A sustini veoma vazan mali potez da se pokaze/dokaze ostatku sveta da je demonizacija Srpskog naroda uvek bila PR tvorevina, a ne istina.

(понедељак, 25. сеп 2017, 00:25) - ooonoja [нерегистровани]

ooonoja

Ja kao i ostali deo ekipe mislimo da ovaj nema pojima, zaustavite kriminal

(понедељак, 25. сеп 2017, 00:06) - anonymous [нерегистровани]

Re: Ralph

Tako smo ga pisali i zvali ranije,sam je rekao da se njegovo ime ne izgovara Ralf nego Rejf!

(недеља, 24. сеп 2017, 23:11) - Maja [нерегистровани]

Ralf

Sve cestitke Ralfu. Lepo je kad imamo ovakvog prijatelja i sigurna sam da ce predstavljati nasu zemlju na najbolji moguci nacin.

(недеља, 24. сеп 2017, 21:33) - anonymous [нерегистровани]

Bojan

Bas sam se obradovao ovoj vesti,ali tek sto sam prepoznao glumca zbog kacketa.