Рејф Фајнс добио држављанство Србије

Британски глумац и редитељ Рејф Фајнс добио је држављанство Србије, објављено је у најновијем издању „Службеног гласника“.

Решење о пријему у држављанство премијерка Србије Ана Брнабић потписала је 7. септембра.

Фајнс у Београду снима филм о највећем балетану свих времена Рудолфу Нурејеву.

У Србији је 2010. године снимио и филм Кориолан.

Рејф Фајнс је 23. јуна био и гост на свечаности коју је организовао председник Србије Александар Вучић поводом ступања на дужност.

број коментара 16 Пошаљи коментар
(уторак, 12. сеп 2017, 23:23) - anonymous [нерегистровани]

@Dobrodošlica

Јеси ти изашао/ла негде из Србије? Е, ја јесам! Убише се људи од добродошлица, где год се појавим...

Дочим, за држављанство сам морао пет година да живим овде, да имам сталне приходе и да у том периоду нисам кажњаван - осим новчано, у укупном збиру до 500 евра. И да - нису ми дозволили да задржим српско!

То су критеријуми. И овом глумцу је држављанство додељено по некаквом критеријуму. Само по каквом - не рекоше у тексту.

(уторак, 12. сеп 2017, 02:10) - раша [нерегистровани]

панчестер

А моја мајка не може да добије држављанство иако у Србији живи од 1953.године јер је рођена у Шибенику. У ствари може,али да упис плати 17500 динара од своје пензије од 25000.

(понедељак, 11. сеп 2017, 19:47) - ☺ [нерегистровани]

Dajte i meni!


Znate adresu!

(понедељак, 11. сеп 2017, 19:04) - DDanonymous [нерегистровани]

Drzavljanstvo Srbije treba dati svim Srbima svijeta

Srbija treba donijeti zakon da se svim Srbima svijeta koji zele i koji osjecaju Srbiju kao svoju maticnu drzavu i koji ne rade protiv njenih interesa,jer ima i takvih,treba dati drzavljanstvo.Tu spadaju i njihovi bracni partneri,djeca koja nisu rodjena u Srbiji,dakle,svi.Tako bi srpski narod sirom svijeta bio kompaktniji,povezaniji,iz inostranstva bi se vise dolazilo u Srbiju sto bi imalo pozitivnog uticaja i na ekonomsku situaciju u Srbiji.
Tako radi Hrvatska i ne vidim ni jedan razlog da i Srbija ne ucini tako.Sto se tice ovih poznatih licnosti nemam nista protiv da se i niima daju drzavljanstva jer to doprinosi popularizaciji drzave Srbije u svjetu.

(понедељак, 11. сеп 2017, 17:38) - anonymous [нерегистровани]

Dobrodošlica

Kakvi su to komentari! Imamo svoje muke, možda je samo do naše države, a možda je i do drugih. Možda nije lako dobiti državljanstvo Republike Srbije. Možda za to postoji dobar razlog, možda zakon važi jednako za teroristu i poštenog čoveka, možda je lakše dati državljanstvo nekome ko dolazi iz VB jer su dosijei transparentniji. Ali to uopšte nije važno! Zar nije red poželeti čoveku dobrodošlicu!
Dobrodošao čoveče!

(понедељак, 11. сеп 2017, 14:57) - anonymous [нерегистровани]

Drzavljanstvo Srbije

A zasto mi koji smo ozenjeni ili udati za drzavljanina Srbije I koji godinama zivimo u Srbiji I svake godine moramo ici u Biro za strance da obnovimo status ne dobijamo to isto drzavljanstvo po ukazu Premijerke ili Predsednika? Radimo legalno, boravimo legalno, nikome nismo na grbaci, placamo doprinose.

(понедељак, 11. сеп 2017, 14:53) - anonymous [нерегистровани]

Ne razumem

Zasto je dobio drzavljanstvo?

(понедељак, 11. сеп 2017, 14:36) - anonymous [нерегистровани]

Rejf?

Ja bih rekao Ralf. Kao sto kazem London, a ne Landn.
A sto se tice drzavljanstva, ja sam ga jedva dobio iako su mi i otac i majka Srbi, i djedovi i babe i svi redom. Jedino sto smo se svi rodili zapadno od Drine (bas kao i Ralf). Nije fer.

(понедељак, 11. сеп 2017, 14:11) - anonymous [нерегистровани]

Koliko znam

neke izbeglice a deklarisani Srbi iz Bosne, Hercegovine Hrvatske itd godinama se muce da dobiju drzavljanstvo a ovde eto Englez dobio drzavljanstvo. Shvatio bih da je kod nas zakon kao u Rusiji. Putin je bas pre par dana rekao. Nema problema, svaki stranac moze da dobije drzavljanstvo ako ulozi 10 miliona eura. Sta je ovaj odlicni glumac ulozio? Ili je ovo prilika vlade da pocne da ukljucuje cuvene ljude koji ce jednog dana kada nam bude bilo potrebno da "lobiraju" negde tamo za nas...

(понедељак, 11. сеп 2017, 13:54) - anonymous [нерегистровани]

Kada bi svako

Gde god snimi film ili dva dobijao drzavljastvo te drzave gde se snimalo, skoro svi glumci i reziseri bi imali po 50 drzavljanstva. Postalo je to jako glupo i bezsmislen cin. Omalovazavamo nase drzavljanstvo. Imamo odlikovanja za takve stvari ili nagrade,pohvale. Ne i dodeljivanje drzavljanstva bilo kome, za bilo sta. Sada ce Ralf Fajns, Stiv Segal da brane Srbiju i da je prihvate kao svoju. Jer biti Drzavljanin jedne zemlje je isto dati sebe celog za svoje sunarodnike i za Zemlju koja te je rodila ili prisvojila.