Поклон Колинде Грабар Китаровић Тамари Вучић

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић је супрузи председника Србије на свечаности у Палати „Србија“ уручила поклон у црвеном омоту.

Тамара Вучић је, како РТС сазнаје, од хрватске председнице добила привезак на којем је утиснут лик Богородице и бебе Исуса са натписом „Мајка Божја од каменитих врата“.

На полеђини испод грба пише: „Да живот имају“. 

Колинда Грабар Китаровић је раније председнику Србије Александру Вучићу поклонила чоколаде и бомбоњеру, које је, како каже, са задовољством прихватио.

Вучић је хрватску председницу угостио у Вили „Мир“, као и друге бројне стране званичнике, који су у Београд допутовали да би присуствовали његовој инаугурацији.

После састанка, српски председник је открио да је од Грабар Китаровићеве на поклон добио хрватске чоколаде и бомбоњеру.

„Добио сам од Колинде хрватске бомбоњере и чоколаде. Са одушевљењем сам прихватио“, рекао је Вучић.

Својевремено је у Хрватској избио скандал када је Грабар Китаровићева деци из Дубровника поделила чоколадице пореклом из Србије, због чега се касније извинила родитељима.

Нешто после тога, тада премијер, Вучић је хрватском колеги Андреју Пленковићу поклонио чоколаду „галеб“, произведену у Србији, током обиласка штанда на којем су, у оквиру Међународног сајма привреде у Мостару, представљене српске компаније.

Пленковић је, на питање новинара да ли ће појести ту чоколаду, одговорио: „Без проблема.“

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво