Шта ће се десити у Британији када умре краљица?

Како се приближава 91. рођендан енглеске краљице Елизабете Друге, медији све више спекулишу о томе шта ће се у Британији десити након њене смрти, наводећи да ће тада бити активиран „тајни план“ који ће трајати девет дана, односно до дана њене сахране када ће у целој земљи завладати мук.

Шта ће се десити у Британији када умре краљица? Шта ће се десити у Британији када умре краљица?

Упркос томе што је њена мајка доживела 101. годину, медији упозоравају да краљица живи скоро деценију дуже од просечног животног века жена у Британији, а Гардијан наводи да су монархија и влада већ деценијама спремни за смрт Елизабете Друге.

Новинар Сем Најт разговарао је са историчарима, државним званичницима, представницима медија и особама блиским палати како би сазнао детаље о „Лондонском мосту“, што је шифрован назив за тајни план чија ће реализација почети одмах након краљичине смрти.

Према информацијама до којих је Најт дошао, Британија је још шездесетих почела да планира развој дешавања након смрти краљице.

У новије време одржана су два или три годишња састанка учесника који су задужени за реализацију плана, укључујући и скоро десет владиних канцеларија, полицију, Краљевске паркове Лондона, војску и емитере вести.

Медији су већ припремљени за смрт краљице, па тако Гардијан већ има написане приче које ће објавити када Елизабета Друга премине, док Тајмс планира 11-дневни програм, а мреже Ај-Ти-Ен и Скај њуз већ годинама вежбају емисије поводом смрти краљице.

На дан смрти, Би-Би-Си планира да активира радио-преносни систем упозорења који је коришћен за време Хладног рата, а Гардијан пише да већина новинара никада није чула за њега.

Британске радио-станице опремљене су плавим ОБИТ светлима којим ће бити сигнализирана смрт краљице, након чега ће све радио станице прекинути емитовање музике и свој програм прилагодити трагедији, док ће Би-Би-Си престати са емитовањем сатире.

У погребну поворку требало би да буду укључени и краљичини пси, расе велшки корги.

Четири дана након смрти, тело краљице биће пребачено у велику дворану Вестминстерске палате, где ће остати четири дана, а ожалошћени ће бити у могућности да јој одају почаст током готово целог дана.

На дан сахране краљице, у Британији ће све бити тихо – у девет сати Биг Бен ће откуцати једанпут, и више се до краја дана неће оглашавати.

У 11 сати, када ковчег буде спуштен, планирано је да људи широм Уједињеног Краљевства заћуте, да најаве на железничким станицама буду искључене и да се возачи аутобуса повуку у спољну страну улице.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво