Политико: Пахор – европски „Инстаграм председник“!

Словеначки председник Борут Пахор који је током студија радио као манекен, често користи друштвену мрежу „Инстаграм“ као канал за поруке, наводи амерички портал „Политико“ поредећи га са његовим америчким колегом Доналдом Трампом, који се служи „Твитером“.

Пахор који је понудио да Словенија посредује у састанку председника Русије и САД, инспирисао је кориснике Инстаграма за хаштаг #boruting, који Словенци користе када праве пародије на његов рачун.

Ако је Трамп „Твитер председник“, онда је његов колега Словеније „Инстаграм председник“, пише Политико, који је објавио Пахорове фотографија са те друштвене мреже.

Пахор је уочи председничких избора 2012. у Словенији позирао за календар и представио се у различитим улогама, између осталог као месар, радник градске чистоће и фризер, што му је помогло да победи на изборима, наводи портал.

Словеначки председник на Инстаграму има више од 22.000 пратилаца, што је око један одсто становништва Словеније, а његове фотографије најчешће имају по 2.000 и више „свиђања“ (лајкова).

Кабинет председника Словеније саопштио је да је он директно укључен у руковођење налогом на Инстаграму, у чему му помажу асистенти.

Истраживања јавног мњења показују да је Пахор на путу да добије нови мандат на председничким изборима у октобру.

По анкети коју је прошле недеље објавио лист Дело, 52 одсто Словенаца има позитивно мишљење о Пахору, а свега 16 одсто негативно.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара