Преминуо Џорџ Мајкл

Легендарни поп певач Џорџ Мајкл је преминуо у 54. години у свом дому у Оксфордширу, рекао је његов издавач, преноси Би-Би-Си. Продао је више од 100 милиона албума широм света, током каријере која је трајала скоро четири деценије.

Британски певач, који је каријеру започео у дуету „Вем“ (Wham!), а касније се прославио као соло певач, преминуо је „мирно у свом дому“, наводи се у саопштењу. Из полиције су за Би-Би-Си рекли да није било никаквих сумњивих околности.

„Са великом жалошћу морам да вам саопштим да је наш вољени син, брат и пријатељ преминуо мирно у свом дому током Божића. Породица би желела да замоли за приватност током овог тешког емотивног периода. Неће бити никаквих даљих коментара“, истиче се у саопштењу. 

Мајкл, рођен као Јоргос Кирјакос Панајоту у северном Лондону, продао је више од 100 милиона албума широм света, током каријере која је трајала скоро четири деценије.

Светски успех је постигао са Ендруом Риџлијем у дуету „Вем“, а касније је култни статус потврдио својим дебитантским соло албумом Фејт (Faith), који је продат у више од 20 милиона примерака. Познат је по јединственој мешавини поп и соул музике.

На британским топ-листама је имао 12 првопласираних хитова, док се на трон америчких листи пео 10 пута.

Остаће упамћен по хитовима Wake Me Up Before You Go-Go, Freedom, Careless Whisper, Last Christmas, и по фантастичним наступима када је певао у дуетима са Аретом Френклин и Елтоном Џоном, са којим је 1991. године извео песму Don't Let The Sun Go Down On Me.

Добитник је бројних признања, укључујући три награде Брит и два Гремија. 

Познат је и као велики добротвор, који је често донирао новац и учествовао у концертима за прикупљање хуманитарне помоћи. Један је од оснивача „Бенд ејда“ (Band Aid). 

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво