Читај ми!

Одлазак диве

Витни Хјустон умрла у 49. години, саопштила Кристен Фостер, њен публициста. Тело звезде чије су песме обележиле последње две деценије 20. века пронашао телохранитељ у хотелу „Хилтон“ на Беверли Хилсу. Полицијa: Нема дроге, само преписани лекови, највероватније се удавила у кади.

Прелепа жена савршеног гласа и некадашња краљица попа Витни Хјустон умрла је у 49. години у хотелу „Хилтон" на Беверли Хилсу. Узрок смрти још није саопштен, али се певачица највероватније удавила у кади.

Хјустонову је онесвешћену у кади пронашао у суботу један од телохранитеља, а репер Реј Џеј, са којим се виђала у последње време, позвао је лекаре. На лице места убрзо је дошла екипа хитне помоћи, која је покушала да је спасе, али је 20 минута касније, у 15.55 по локалном времену, морала да констатује смрт певачице.

Лосанђелески медији преносе изјаве неименованих званичника полиције, који тврде да у хотелској соби Витни Хјустон није било дроге већ само преписаних лекова, као и да нема сумњивих околности који би, евентуално, могле да прате њену смрт.

Бочице са „лоразепамом", „валијумом" и „ксанаксом", као и средство за спавање, пронађени су у соби. Медији спекулишу да је могући кривац неки од тих лекова, јер иако узет у суботу, у комбинацији са алкохолом који је уносила претходних дана, могао је да изазове да певачица заспи у кади.

Мајка преминуле звезде Сиси последњи пут је разговарала са ћерком пола сата пре трагедије, преносе амерички медији, а током разговора није приметила да Витни има било каквих проблема.

Да је Витни Хјустон отишла заувек саопштила је Кристен Фостер, њен публициста.

Вест о смрти „поп титана", како Витни називају у америчким медијима, уследила је свега неколико сати пошто су се појавиле спекулације да је Сајмол Кауел позвао да буде судија у „Икс фактору".

Умрла је непосредно пред вечерашњу доделу Греми награда, којој је требало да присуствује у Лос Анђелесу. Организатори су саопштили да се због смрти Витни Хјустон ток свечаности неће мењати, али да ће јој бити одата почаст. То ће учинити једна од њених највећих обожаватељки, млада певачица и глумица Џенифер Хадсон.

Одлазак највеће

Јавност је шокирана изненадном смрћу добитнице два Емија, шест Гремија, 30 музичких награда „Билборд" и бројних других музичких признања.

Колеге певачи упућују речи подршке породици и жале због прераног одласка уметнице која је оставила дубок траг на музичкој сцени.

Мараја Кери каже да је скрхана због одласка „правог анђела са невероватним гласом".

Доли Партон, чију je песму I Will Always Love You Витни отпевала 1992. године, сматра да би требало говорити само о дивиној музици.

„Ово је тужан дан. Била је, највероватније, најлепша жена коју сам икада видела. Хвала јој што је свој таленат поделила са нама", рекла је славна кантри кантауторка.

Лајонел Ричи доживљавао је своју колегиницу као „анђела предивног гласа", а Ријана је оценила да смо изгубили највећу певачицу коју је свет видео.

Барбара Стрејсенд је на Твитеру оставила поруку коју медији преносе као слику о животу и трагедији која је остала иза Американке обожаване на свим континентима.

„Имала је све. Предиван глас и лепоту и тужно је што себе није могла  да усрећи онолико колико је успела да донесе среће целом свету", написала је Барбара.

Витни Хјустон је започела каријеру певајући госпел у црквеном хору, да би убрзо постала један од најпродаванијих и најцењенијих женских извођача свих времена. Ушла је у Гинисову књигу рекорда као певачица са највише награда.

Публика ће је памтити по хитовима Where Do Broken Hearts Go, So Emotional, How Will I Now, I Wanna Dance with Somebody, One Moment in Time, I'm Your Babe Tonight, Greatest Love of All, I'm Every Woman, а посебно по филмској нумери I Will Always Love You.

Њен јединствени глас био је инспирација многим певачицама попут Бијонсе, Алише Киз, Мараје Кери и Селин Дион.

Осим Мајкла Џексона била је један од првих црних извођача који су имали култни статус на Ем-Ти-Вију.

Снимила је укупно седам студијских албума, последњи 2009. године, и продала више од 170 милиона копија широм света.

На врхунцу каријере била је током осамдесетих и деведесетих година, када је осим бројних албума са готово несхватљивим тиражима снимила и два филма, укључујући и Телохранитеља у којем јој је партнер био Кевин Костнер.

Својим анђеоским гласом овековечила је неке легендарне спортске тренутке.

Али, певачка звезда је годинама имала проблеме са дрогама, а у последње време и озбиљне финансијске тешкоће.

Последњих година, некада феноменалан глас Витни Хјустон полако је почео да бледи, као и тиражи њених песама.

Последњи пут је у јавности виђена у петак увече на журци уочи доделе Греми награда.

Имала је ћерку Боби Кристину, са бившим мужем, неуспешним хип-хоп певачем Бобијем Брауном, кога многи криве за њено посртање у каријери.

Број коментара 79

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво