Читај ми!

Мет гала: Ким Кардашијан као Мерилин Монро, Блејк Лајвли позлаћена

Ким Кардашијан је затворила дефиле на црвеном тепиху једног од највећих модних догађаја у свету – Мет гала – у хаљини Мерилин Монро, у којој је легендарна глумица председнику Џону Ф. Кенедију, пре шездесет година, умилним гласом отпевала рођенданску честитку.

Мет гала: Ким Кардашијан као Мерилин Монро, Блејк Лајвли позлаћена Мет гала: Ким Кардашијан као Мерилин Монро, Блејк Лајвли позлаћена

„Мет гала” се одржава у Метрополитен музеју уметности у Њујорку првог понедељка у мају (са изузетком прошле године када је због ковид ограничења одржан у септембру), а овогодишњу шетњу црвеним тепихом затворила је Ким Кардашијан која је морала да смрша седам килограма како би стала у једну од најпознатијих хаљина Мерилин Монро.

„Био је то велики изазов, али била сам одлучна да је обучем“, признала је Ким.

Хаљину је дизајнирао Жан Луис, а 2016. године ју је откупио Риплијев музеј „Веровали или не” у Орланду, на Флориди, за невероватних 4.810.000 долара.

Хаљина је пре 60 година коштала 12.000 долара и била је толико уска да су је буквално ушивали на легендарној глумици када је 19. маја 1962. на аукцији прикупљања средстава у Медисон сквер гардену, отпевала „Срећан рођендан, господине председниче“. Мерлин Монро је умрла три месеца касније, и од тада ову хаљину колоквијално зову „Срећан рођендан, председниче“.

Ким Кардашијан, која је дошла у пратњи новог дечака, Пита Дејвидсона, хаљину је употпунила Картијеовим дијамантским минђушама од белог злата и белом бундицом. Међутим, како сазнаје Вог, оригиналну хаљину је носила само док је прошетала великим степеништем Метрополитен музеја уметности, а после тога је обукла реплику.

Почаст америчком дизајну била је посвећена позлаћеном гламуру, тако да је код мушкараца доминирао класични црни смокинг, а код жена је било много црно-белих хаљина. Поједини дизајнери су својим креацијама буквално одали почаст Њујорку, граду који је био родно место позлаћеног гламура.

Блејк Лајвли, која је била један од домаћина вечери, заједно са мужем Рајаном Рејнолдсом, појавила се пред камерама у раскошној хаљини Атељеа Версаче. За њену светлуцаву хаљину на којој се велика машна трансформисала у шлеп беби плаве боје, инспирација је био Кип слободе, Емпајер стејт билдинг и плави плафон Велике централне станице.

Овогодишња гала свечаност се поклапа са отварањем другог дела изложбе Института за костим Метрополитен музеја о америчкој моди и стилу. Кодекс облачења био је позлаћени гламур и бела кравата, у стилу америчког Златног доба, бурног периода између грађанског рата и почетка 20. века. 

Били Ајлиш се појавила у Гучијевој чипканој зеленој хаљини од рециклираног материја, а Синтија Ериво је носила прозирни бели Луј Витон са одговарајућим комадом око главе.

Карди Би, у друштву Донателе Версаче, била је врхунска златна богиња у мрежастој хаљини од ланчића.

Ђиђи Хадид је више изгледала као жена мачка него као златна девојка. Понела је уску припијену хаљину од црвеног латекса са корсетом и огромном пелерином, такође бренда Версаче.

Лизо је забавила публику засвиравши на својој златној флаути у црној хаљини испод раскошног црног капута извезеног златом.

Нови власник „Твитера“ Илон Маск појавио се са својом мајком, Маје Маск, иначе бившом манекенком, која је тоалету употпунила „Шопар“ бисерима и другим драгим камењем. Њен син се определио за класичан смокинг.

Сара Џесика Паркер, која је носила хаљину попут Пепељугине, са белим и црним пругама, употпуњену, богатим розе и црним перјаним комадом на глави, креација Филипа Трејсија. Њена хаљина је била инспирисана радом Елизабет Хобс Кекли, прве Афроамериканке модне креаторке у Белој кући, којој је поверење указала прве дама Мери Тод Линколн.

Хаљина Алишје Киз, креација Ралфа Лорена, била је инспирисана њеним родним Њујорком, са огртачем који подсећа на панораму Њујорка исцртану малим ручно пришивеним кристалима. Њен супруг Свиз Битц, такође рођени Њујорчанин, обукао је њујоршку спортску јакну.

На свечаности „Мет гала” дошло је и до просидбе. Бивши кандидат за државну скупштину Боби Диги Олиса клекнуо је на једно колено да би поставио судбоносно питање запрепашћеној Лори Камбо, градској комесарки за културна питања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво