Читај ми!

Опремање дневне собе: угаона или ТДФ гарнитура

Избор намештаја за дневну собу може да буде врло захтеван у смислу да је потребно издвојити доста времена да се скупе информације о стиловима опремања и комадима намештаја који би се уклопили у простор.

Без обзира на буџет којим се располаже, треба бити опрезан при избору највећих комада попут угаоне гарнитуре или ормана. Осим што заузимају највећи простор, па самим тим и доминирају просторијом, облично су и најскупљи, а и најтеже се уносе.

Практична страна угаоних гарнитура

Да ли знате разлику између угаоних и ТДФ гарнитура? Угаоне гарнитуре се нешто чешће виђају. То су гарнитуре које су направљене обично у облику латиничног слова "L" или ређе у облику ћириличног слова "П". Ове последње се користе за врло велике просторије где има доста чланова породице, па самим тим и више потребе за седећим местима.

Угаоне гарнитуре су врло практичне јер осим што имају улогу удобног седишта, могу да служе и за спавање. Обично служе као помоћни кревет, али обзиром да већина њих има могућност расклапања, могу да се користе и као редован кревет. Топле су и удобне, а нарочито вољене јер представљају важно одмориште током дана.

За разлику од угаоних (класичних) гарнитура, ТДФ гарнитуре су са ногарама које им дају посебну дозу елеганције. Користе се за амбијенте где је потребно нагласити елеганцију и удобност у исто време. Зато их често срећемо у салонима лепоте, приватним ординацијама и хотелима. За разлику од угаоних гарнитура нису намењене спавању, већ само седењу. Оне су практичне за чишћење простора јер су издигнуте око двадесет центиметара од пода, што олакшава усисавање или завлачење мопа.

Угаоне гарнитуре су пре избор за веће просторе, где притом постоје и веће потребе за седењем. ТДФ гарнитуре су мање и компактније, те се лакше уклапају.

Лепота је ствар уклапања

Лепа гарнитура за дневну собу остаје у сећању и дуго након што смо посетили неки дом. Често је удобна или смело одабрана гарнитура синоним за одређени дом јер му даје јасан визуелни идентитет. Нарочито ако је стилски добро уклопљена са остатком намештаја, али и ако својим габаритом одговара просторији у којој се налази.

Уколико се ради о претежно сведеном ентеријеру и светлим тоновима, са доста сивих површина, гарнитура у боји цигле, цимета или пак плаве боје може да буде добитна комбинација.

Да ли планирате госте?

Уколико се ради о већој породици у коју често свраћају гости, далеко бољи избор је угаона гарнитура јер врло лако може да се претвори у помоћни кревет за једну, две, па и три особе. Може да послужи и за најављене, али врло лако и за непланиране госте који морају да преспавају.

Место за спавање и уживање

И угаоне и ТДФ гарнитуре су најпожељнија места за одмор, нарочито за поподневно излежавање испред телевизора. Уз додатке попут декоративних јастучића, гарнитура вероватно постаје омиљено место у стану. Да би ужитак био потпун, уз гарнитуру планирајте и сточић на који могу да се сместе пиће и грицкалице или пак књиге за читање. Уз добру гарнитуру се одлично уклапа елегантна висока подна лампа која пружа дискретно светло за читање.

"Dallas" намештај је високог квалитета са приступачним ценама. Угаоне гарнитуре су један од најтраженијих комада намештаја уопште на нашем тржишту. Уколико желите да се сами уверите у њихову лепоту и удобност посетите један од "Dallas" продајних салона и искористите акцијски период.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво