Кухиња скромне квадратуре уз неколико трикова може изгледати веће

Многи сањају о пространој кухињи са високим плафоном и доста природне светлости која долази кроз велике прозоре. Ипак, мала кухиња има бројне предности, а са правим решењима при уређењу простора, може бити и лепа и функционална.

Доста тога можете да урадите да бисте избегли осећај клаустрофобије у малој кухињи.

Потребно је да добро размислите, измерите простор и, најбоље по мери, наручите израду ормарића којима штедите сваки сантиметар. 

Мала кухиња захтева више светла, тако да се потрудите да поставите, поред централног лустера или плафоњере, и мале лед лампе по горњим ободима висећиг делова кухињског намештаја, пише портал housebeautiful.com.

Биљке чине сваки простор пријатнијим, а кухињу могу учинити и визуелно пространијом.

Искористите површину на фрижидеру, или прозору, и поставите саксије са омиљеним собним цвећем. 

Уз више светла и мало зеленила, простор мале кухиње добро ће освежити и шарена простирка за под. Мекани ћилим јарких боја учиниће да простор одише посебном топлином.

Искористите простор на зидовима како бисте поставили огледао, или више њих.

Свака мала соба заслужује бар једно огледало, јер је познато да „продубљује" простор, саветују стручњаци у чланку на порталу housebeautiful.com.

Да бисте практичније улазили у кухињу, уместо класичних врата, поставите она клизна. Тако се додатно штеди на квадратима.

Правило беле боје важи и за кухиње - све што може бити у светлој боји - нека буде бело. 

Тамне боје могу деловати тако да нам просторија изгледа скучено и тесно, тако да за кухињу скромне квадратуре - бирајте белу, жуту, беж, окер...

Површина кухињског намештаја са јаким одсјајем, такође је добар трик. Уместо у мат бојама, набавите намештај високог сјаја, или постојећи прелакирајте сјајним намазом. Учиниће простор већим. 

Гломазно посуђе, шерпе, лонци... могу одузети доста простора. Зато искористите зид за њихово качење. То је и функционално и модерно решење.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво