Читај ми!

Трикови за уређење мале спаваће собе - од четири квадрата направите осам

Ако се усељавате у нови стан са малом спаваћом собом, или већ живите у кући у којој је распоред такав да вам је додељена спаваћа соба мале квадратуре, немојте бити фрустрирани. Покушајте да уз помоћ малих трикова собу учините функционалнијом.

Трикови за уређење мале спаваће собе - од четири квадрата направите осам Трикови за уређење мале спаваће собе - од четири квадрата направите осам

Уредите вашу малу спаваћу собу на најбољи начин, помоћу досетљивих и креативних идеја које нуде дизајнери.

Стручњаци саветују да од намештаја бирате „све оно што може бити висеће". Полице које су на зиду, висећи носећи делови где можете одлагати ситнице без којих не можете, висећа библиотека, у коју се дају сместити све књиге... Уштеда простора је неминовна! 

Кревет може имати ноћни сточић са стране, који се такође склапа. Када вам не треба, једним покретом ће нестати и добићете прекопотребан простор.

Свака мала просторија, па тако и спаваћа соба, захтева што више светлости, и стручњаци за ентеријер препоручују да прозор максимално буде истакнут.

Никако га не треба прекривати тешким и тамним завесама. Искористите у овом случају увек пожељну белу, или лимун жуту, наранџасту боју завеса. Нека буду што прозирније. 

Током дана, ће тако, више светлости допрети до ваше мале спаваће собе, а ноћу - искористите трик са неколико лампи. Можете их поставити на зид и опет уштедети на простору. Још је боља идеја да зидне лампе поставите поред оглегала што ће додатно „продубити" простор.

У случају да је спаваћа соба баш мале квадратуре, размислите и о кревету на расплапање, фотељи која се ноћу претвара у лежај, или о кревету који се ујутру подиже и комплетно улази ветикално у, за то, адаптиран зид.

Ако изаберете класични лежај, који се преко дана претвара у тросед, купите онај који поседује спремник који вам може послужити за одлагање јастука, јоргана, постељине, пешкира...

Соба у поткровљу - сваки милиметар је важан 

Када се мала спаваћа соба налази у поткровљу, искористите сваки милиметар простора, тако што можете по мери направити полице које ће се уклопити у сваки угао просторије под косином.

У случају да волите експерименте са бојама, слободно се упустуте у авантуру комбиновања и бирајте светле и јарке нијансе, јер оне уносе „ширину" и ведрину у сваки простор, а мале собе визуелно чине већим. 

Избегавајте вертикалне пруге када је реч о декорисању зидова и тапетама. Одлучите се управо за хоризонталне јер дају ефекат ширења.

Можете један или два зида прекрити облогама у виду хоризонталних дрвених дасака. Соба ће изгледати шира него што јесте.

Ако вам у спаваћој соби треба и радни кутак, а немате места за радни сто, купите сто на раслапање, који можете, када не радите, склопити и ставити испод кревета. 

Огледала такође имају снажан визуелни ефекат у малој соби, одбијајући светлост кроз простор.Ставите бар два огледала у вашу малу спаваћу собу и осетите магију коју сте постигли триковима.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво