Читај ми!

Патике које се обувају и изувају без сагињања

Патике које су погодне за све оне који су у журби нови су адут произвођача спортске опреме „Најк“. У питању је модел који можете да обујете или изујете без сагињања и коришћење руку.

„Најк“ је представио прву обућу за коју не морате користити руке при обувању или изувању, преноси Индипендент.

То је један од првих случајева када је гигант у производњи спортске одеће и обуће створио производ погодан за људе са различитим физичким способностима.

Иако су патике првенствено биле дизајниране за спортисте који морају да се прилагођавају, а кампању води параолимпијски шампион, мачевалац Бетриче Бебе Вио, „Најк“ каже да ће модел такође бити користан за све студенте или родитеље у журби.

„Обично ми треба много времена да се обучем и обујем. Са моделом 'Nike GO FlyEase', само увучем стопала у патике и кренем“, објашњава Вио и додаје да је за развој модела коришћена нова врста технологије, не само за спортисте са изазовима, већ и за стварне животне ситуације.

Главни адут новог модела компаније „Најк“ је двострука „шарка“ која омогућава патикама да буду стабилне у потпуно отвореном и потпуно затвореном положају, наводи се на веб-сајту „Најка“.

Важан део ових патика је и специјални флексибилни „затезач“ како би се олакшало изување без потребе за коришћењем руку.

„Ово је најуниверзалнија обућа која постоји. Могу је користити сви - од жена које пролазе кроз разне фазе трудноће, спортиста који немају руке, преко презаузетих мајки, па све до лењих мужева који треба да прошетају куче“, нагласила је параолимпијска триатлонка Сара Рајнерстен.  

Пар ових патика кошта 120 долара, модел је доступан у две комбинације боја, а обе садрже сјајне флуоресцентне детаље.

„Од самог представљања, технологија се користи у изради различитих типова обуће почев од оне за кошарку, преко модела намењених трчању и другој спортској опреми“, објашњава се у саопштењу компаније „Најк“.

Модел "Nike GO FlyEase" биће у продаји од 15. фебруара за „одабране чланове 'Најк' клуба“, а за остале потрошаче ће бити представљени током 2021. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се