Читај ми!

Модерна еколошка архитектура 2021. која ће "преобликовати" свет

Рад на већини пројеката у 2020. години успорен је због пандемије коронавируса. У Новој 2021. години планира се завршетак неких интересантних грађевина, попут њујоршке библиотеке, центра за уметност у Тајпеју, климатско- позитивног хотела у Данској и куће музике у Будимпешти....

Нова библиотека у њујоршком насељу „Far Rockaway" биће дупло већа од старе, а грађанима ће понудити двоструко више садржаја и простора.

У Тајпеју ће после осам година бити завршена изградња центра за сценску уметност. 

"Акуарела", стамбени комплекс од 650 квадратних метара који се у главнном граду Екватора, биће завршен.Камене облоге, дрвене ролете и спољашње зеленило осмишљени су да би се комплекс асимилирао са зеленом планинском топографијом региона, док становницима нуди опипљиву везу са природом.

У Данској ће у наредних неколико година да се изгради први "климатско-позитивни" хотел, прва зграда која ће уштедети више угљеника него што га емитује.

Кућа музике у Будимпешти славиће традиционалну музику ове државе, а у Амстердаму ће бити финализовани радови у студентском дому који ће имати 1.500 апартмана.

У кинеском граду Гуангзхоу завршиће се изградња позоришта са 2.000 места.

Компанија за архитектуру "Нле" је током прошле деценије експериментисала са иновативним начином брзе и јефтине градње на води. Тако је настао плутајући систем Макоко, чија ће градња бити завршена током ове године.

 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво