Читај ми!

Савети за одабир канцеларијског намештаја

Опремање канцеларије и одабир канцеларијског намештаја важно је из више аспеката. Простор у коме радите треба да буде пријатан, али и да задовољава услове практичности и функционалност. Поред тога, радни простор треба осмислити тако да буде естетски допадљив, без обзира да ли сте у њему сами или примате странке. Нудимо Вам неколико корисних савета како да опремите канцеларију.

Мање је некад више

Ако немате осећај за стил ангажујте дизајнера ентеријера. Али и поред тога важно је да имате осећај за простор. Никоме није пријатно када борави у соби у којој има превише намештаја, или је он сувише гломазан у односу на њену величину.

Такав распоред ствара осећај скучености и недостатка слободног простора. Стога је веома важно да канцеларијски намештај буде адекватне величине и да га не буде више него што треба.

Водите рачуна о томе да оставите довољно простора између столова, полица, касета са фиокама и ормара. Боље је да канцеларија буде празна него да је претрпана.

Пажљиво бирајте комоде и ормаре који се по величини тачно уклапају, а при том доста тога може у њих да стане.

Како би се најбоље искористио простор, веома је практично да се наручи канцеларијски ормани по мери који у виду америчког плакара покрива читав зид или неки његов део. На тај начин остатак простора остаје слободан.

Водите рачуна о димензијама

Када идете у куповину канцеларијског намештаја, обавезно понесите метар. Продајни експонати, који су изложени у салонима, сасвим другачије изгледају када се пренесу у Ваш радни простор.

Док сте у салону може Вам се учинити да су неки радни сто и гарнитура за седење идеалних димензија, али касније ће се испоставити да је све то сувише габаритно у односу на површину канцеларије.

Прегломазан намештај блокира простор и то увек треба избегавати. Што се радног стола тиче, он је основа сваке радне собе или канцеларије.

Бирајте га у складу са тиме чиме се бавите. Ако се Ваш рад базира на томе да све обављате користећи само рачунар, онда Вам није потребан велики сто.

Насупрот томе, уколико поред рачунара стоје гомиле папира и уз њих друге канцеларијске потрепштине као што су оловке, спајалице, лепљиви нотеси и слично, онда Вам свакако треба већи сто.

Уколико се бавите неком уметношћу, стварате нешто, кројите, шијете, сликате, онда Вам вероватно треба и сто већих димензија. Свакако, никад не узимајте сто који је већи него што Вам је заиста потребно, ма колико да имате пространу канцеларију.

Будите практични

Приликом осмишљавања и опремања радног простора треба да будете практични. Шта то значи? Пре свега, побрините се да направите добру организацију свега што ту постоји.

Ако у послу користите регистраторе, нека они буду јасно означени и по неком реду поређани у ормаре који се затварају. Зашто је то боље него да стоје на полицама? Постоји неколико разлога. Ако стоје у ормарима, по њима неће директно падати прашина, а затворен орман се много лакше чисти и брише него гомила регистратора, папира или књига.

Трудите се да што више ствари ставите у фиоке, комоде или ормаре, а да је што мање тога директно изложено на полицама из већ поменутог разлога. Чак и да Ви лично нисте задужени за одржавање хигијене у пословном простору, увек се трудите да око тога има што мање посла који се брже обавља, а самим тим и квалитетније.

Што се тиче добре организације, корисно је да набавите апарат за прављење етикета. Ако то нисте у могућности, направите сами етикете од самолепљивог папира. Ствари које стоје у кутијама сложите у ормаре, а на кутије налепите налепнице на којима су све потребне информације.

Нека сваки предмет у Вашој канцеларији има своје место тако да можете у сваком тренутку да га нађете и „затворених очију“.

Негде штедите, а негде не

Када опремате канцеларију, на неким стварима треба штедети, док на другим то није увек препоручљиво.

Наиме, одличан пример су компјутерске столице или канцеларијске столице и фотеље. Када су оне у питању, увек се треба одлучити за квалитет. Механизми који се у њих уграђују и материјали од којих се оне праве нису јефтини, тако да немојте очекивати да добијете нешто што је квалитетно, и што ће вас дуго служити, по некој багателној цени.

Наравно, цене нису увек одраз квалитета, већ у свему треба наћи меру. Овде важи оно правило да нисте довољно богати да купујете јефтине ствари. Оне неће дуго трајати и бићете приморани да купујете нове.

С друге стране, можете уштедети приликом куповине разних ситница и украсних елемената који су сваком радном простору потребни.

Једноставност и биљке

Беспрекорно бели зидови, канцеларијски столови, полице и ормари у натур боји дрвета са сивкастом или крем нотом и понека зелена биљка у саксији чине слику једноставног, а при том неодољивог радног простора.

Ако се на то придода нека урамљена фотографија на зиду или модерно сликарско дело, добијамо заокружену целину.

Једноставност и умереност су принципи који су увек ишли на руку естетици. Приметите колико биљке оплемењују и употпуњују простор. За канцеларије су најпрактичније оне које нису пуно захтевне што се тиче одржавања и заливања.

Веће биљке попут нолине, драцене или дрвета живота у већој декоративној саксији одличан су избор. Поставите их у неки угао, а мање саксије могу да стоје на висећим канцеларијским полицама.

Како најлакше опремити канцеларију

На који начин ћете најлакше доћи до најбољих компанија које се баве продајом канцеларијског намештаја? Једноставно је. Идите на веб-сајт mirandre.com на коме се налазе ажурни спискови фирми које продају квалитетан канцеларијски намештај. Ту је детаљно представљен њихов асортиман производа. Када све имате на једном месту, лакше правите поређења и доносите одлуке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво