Читај ми!

Принц Чарлс ушао у свет моде и луксузним креацијама објавио рат брзој моди

Принц од Велса одела пази и носи дуго. Међутим, своје противљење „брзој моди“ сада је изразио и колекцијом луксузних креација дизајнираних да пробију границе модних сезона и направљених од квалитетних материјала како би се осигурала вишегодишња употреба.

Чланови британске краљевске породице имају бројне обавезе али је, упркос томе, принц Чарлс нашао времена за још један заокрет на пословном плану. Наследник британског трона решио је да се опроба у свету моде, пише портал Green Matters

Фондација 71-годишњег принца удружена са групом Yoox Net-A-Porter представила је јавности линију под називом Модерни мајстор (Modern Artisan), луксузну колекцију са креацијама које су осмишљене да трају дуго.

„Пројекат Модерни мајстор је јединствена  сарадња која популаризује одрживост и полазницима даје вештине и самопоуздање неопходно за запослење у свету моде или текстилној индустрији или, уколико томе стреме, у покретању сопственог бизниса“, навела је у саопштењу Жаклин Фарел, директорка за сектор образовања у Фондацији принца Чарлса.

Колекција принца Чарлса направљена на домаћем терену 

Принц од Велса успротивио се „брзој моди“ коју конзумеризам диктира представљајући Модерног мајстора

Колекција има 18 модела, неки су за мушкарце, неки за жене, али их све спаја то што су дизајнирани у Италији, а израђени у Великој Британији, као и то што су их направили полазници пројекта Модерни мајстор.

Бренд користи дигиталне алате и податке из модне индустрије како би за резултат имао луксузне одевне комаде израђене ручно. 

Креације су инспирисане Да Винчијевим чворовима, преклопима и плисеима који подсећају на драперије чувеног архитекте, проналазача и уметника.

Материјали коришћени за израду колекције немају ознаку да су вегански, али будући да су креације од вуне, кашмира и свиле, ауторски тим је поносан на поштовање принципа одрживости. 

Сви материјали су органски, потичу од локалних произвођача и трајаће дуго.

Креације прати упутство за одржавање и поправку, како би се осигурала вишегодишња употреба одеће, по којој је и сам принц Чарлс познат.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво