Читај ми!

Поуздано решење – ПВЦ столарија

Све већа популарност ПВЦ столарије потиче од чињенице да она представља квалитетно и повољно решење. Техника израде и материјали који се користе унапређују се из године у годину. Стога не чуди да је у новоградњи ПВЦ столарија постала својеврстан стандард.

У грађевинарству се последњих година ПВЦ столарија све више намеће због своје цене и поузданости. Међутим, нису то једине добре карактеристике које је одликују. ПВЦ прозори и ПВЦ врата визуелно изгледају добро. Нова ПВЦ столарија освежава изглед како спољашњости тако и унутрашњости објекта.

Сигурно сте приметили да зграде и куће, које имају нове ПВЦ прозоре, делују споља уредније и складније. Ако се поред замене старих и дотрајалих прозора уради и реновирање фасаде, објекти добијају потпуно нови изглед.

ПВЦ столарија се израђује у више боја. Заблуда је да она мора бити искључиво беле боје. Истина је да је бела најтраженија када су прозори и врата у питању. Али уколико више волите природне нијансе и боју дрвета, врата и прозори од ПВЦ-а могу својим изгледом потпуно имитирати дрво. Произвођачи у понуди имају моделе који имају верно осликане годове, тако да би свако на први поглед помислио да је у питању право дрво.

Одрицање од дрвене столарије и прелазак на ПВЦ носи са собом уштеду и друге предности. Када је реч о ценама и новцу, опште је познато да је ПВЦ столарија јефтинија. Поврх тога, ниска цена не иде на уштрб квалитета. Штавише, квалитет се огледа у издржљивости и дуготрајности.

Прича о уштеди уз нове ПВЦ прозоре и врата има више чинилаца. Први се односи на то да је сама цена ових производа нижа у односу на другу столарију. Други се односи на термо и звучну изолацију и смањење трошкова који су везани за рачуне за грејање.

Питање које се често поставља односи се и на животни век ПВЦ столарије. Квалитетна ПВЦ столарија има рок трајања који се протеже и на више десетина година. Реномирани произвођачи имају обичај да дају вишедеценијску гаранцију.

Постоји више подела ПВЦ-а као материјала, а једна од њих је на пластифицирани и непластифицирани. Пластифицирани ПВЦ има у себи примесе које га чине знатно еластичнијим, тако да се он користи за неке друге намене, а не за производњу столарије. Дакле, ПВЦ столарија се прави од непластифицираног ПВЦ-а, који често носи ознаку уПВЦ. 

Карактеристике овог материјала су чврстоћа и издржљивост. У фабричким постројењима се на компјутерски навођеним машинама профили са лакоћом секу и украјају у складу са дизајном. Самим тим, знатно је олакшана израда по мери. Произвођачи имају у понуди више стандардних димензија прозора и врата, али се по потреби раде и наруџбине са специфичним захтевима у вези са димензијама.

Код одабира где купити, купце осим цене највише интересује како да разазнају шта је прави избор. Квалитетну и повољну ПВЦ столарију можете пронаћи на mirandre.com где су представљене фирме које се баве уградњом. На једном месту пронаћи ћете детаљне презентације са фотографијама, ажурне контакт податке, адресе представљене на мапи, као и комплетну понуду производа са ценама. ПВЦ столарију треба куповати само од проверених продаваца и произвођача, а потврда квалитета су задовољни купци. На овом сајту можете упоредити цене и прочитати коментаре других купаца.

ПВЦ столарија се уграђује у већину новоизграђених стамбених зграда. Прозори и врата од терасе пружају одличну топлотну и звучну изолацију. Штедња енергије за грејање и хлађење простора је евидентна. Када се прави рачуница, добија се да након неколико година коришћења ПВЦ прозори исплаћују сами себе, јер се захваљујући њима рачуни за утрошене енергенте смањују. Уједно, то је подстицај многима да своје старе прозоре и врата од тераса замене новим од ПВЦ-а. Боља топлотна изолација повећава комфор становања. Исто је и са звучном изолацијом. Стога је ова врста столарије нарочито тражена у ужим градским срединама где је бука већа.

Новчана уштеда постиже се и у неким мање очигледним аспектима. То су трошкови одржавања. Наиме, ПВЦ столарију не морамо да фарбамо, нити да је повремено премазујемо заштитним средствима. Она не може да иструли као дрво. Отпорна је на влагу и постојана у свим временским приликама. С друге стране, дрвена столарија се периодично фарба и премазује заштитним лаком, а за све то потребно је и време и новац. Свако ко није вичан овим пословима треба да ангажује мајсторе.

Код ПВЦ прозора све је много једноставније. Њихове глатке површине лако се бришу и перу. То је једино о чему треба да размишљате. Прозори се праве са двоструким вакуум стаклима, што олакшава њихово прање, али и омогућава бољу изолацију. За прање обичних прозора потребно је двоструко више времена и труда јер се свако окно раздваја и пере и изнутра и споља. ПВЦ столарија далеко је практичнија и захвалнија за одржавање.

Конкуренција међу компанијама које се баве производњом, продајом и уградњом ПВЦ столарије на нашем тржишту је велика. Захваљујући томе тежи се највишим стандардима квалитета по што повољнијој цени. Савет купцима је да пажљиво бирају. ПВЦ столарија је добро улагање и са собом носи уштеду новца на дуге стазе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара