Читај ми!

Дао милион долара за патике и не престаје да их купује

Пасионирани сакупљач патика, Бахреинац који живи у Дубаију, Манами и Лос Анђелесу направио је посебну просторију у пентхаусу Бурџ Калифе у којој чува спортску обућу у вредности од, како тврди, више од милион долара.

Поређане под конац у огромној соби-ципеларнику, патике које поседује Мухамед ал Сафар чувају се у специјалним условима како им песак и сунчева светлост не би наудила, јавља Ројтерс.

Мухамедова колекција има око 1.500 пари углавном најки и ер џорданки. Њихова укупна вредност је, макар тако тврди Ал Сафар, око милион америчких долара.

Све је почело када је Мухамед био у средњој школи у којој је униформа била обавезна, а једина слобода при одевању коју су ученици имали био је избор обуће. 

Сада, као 31-годишњак са много патика истиче да ову обућу сакупља из чистог задовољства, а не да би зарадио пратећи трендове.

„Прво сам куповао патике које су дизајнирали модни креатори, али сам у неком моменту прешао на џорданке и најке јер више вреде накнадно, нарочито ако остану потпуно нове“, објашњава колекционар. 

Ипак, уверен је да је најбољи начин да нешто сакупљате тако што ћете куповати оно што вас чини срећним.

Иако никада није ушао у партнерство са „Најкијем“, Мухамед ал Сафар признаје да има договоре са више трговинских ланаца који продају производа овог бренда.

Како би освежавао колекцију, Бахреинац купује између 20 и 30 пари сваког месеца иако је немогуће да их све обује макар једном. Процењује да носи око 10 одсто колекције, док остатак стоји на полицама.

Најстарији пар који има никада није ношен и купљен је из 1994. године.

Мухамед је на челу породичног предузећа са базом у Манами, главном граду Бахреина, које се бави организовањем разних манифестација у ресторанима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво