Читај ми!

Марта Миљанић: Пут до Лејди Гаге за креатора је дуг и тежак

Они који прате свет моде њено име добро познају. Али однедавно и сви остали су могли да чују да је јакну дизајнерке са ових простора носила Лејди Гага. Креаторка Марта Миљанић открива за РТС како се стиже до великих звезда.

Мало је дизајнера са ових простора који могу да се похвале да њихове моделе носе светске звезде. 

„То не може свако. Мени је требало 10 година да стигнем до овога докле сам дошла. Последње три године сам посветила раду за иностранство и ово је први већи резултат“, рекла је, гостујући у Београдској хроници, дизајнерка Марта Миљанић.

Према њеним речима, при доласку до неког звучног имена у иностранству пресудан је финансијски аспект.

„Није лако ни овде, али колико сам упозната са радом у иностранству, све се своди на гомилу новца. Не можете да започнете без новца никакав бизнис колико год да сте талентовани. На Балкану је у том смислу мало лакше, неке ствари су приступачније без обзира на то што смо затворени па не видимо неке предности“, објашњава дизајнерка.

Познате личности у свету другачије гледају на сарадњу са неафирмисаним креаторима, иначе Лејди Гага никада не би обукла креацију дизајнера у успону.

„Добила сам информацију дан пред емисију да ће Гага да носи јакну и само су ми послали кратак видео-исечак интервјуа и заиста је била моја јакна. Њен креативни тим дошао је у шоу-рум у Лос Анђелесу где већ годину дана излажем своје колекције. Јакна је откупљена“, прича Марта.

Како су чланови Гагиног тима наговестили, ту не би требало да буде крај сарадње.

„Мало сам под притиском због тога да морам још више колекција да правим", признаје дизајнерка.

Када је правила колекцију Блек бјути, Марта Миљанић била је инспирисана црногорским везом. 

„Када сам почињала, пуне три године највише сам радила са свилом јер ми је она била предивна и природан материјал. Нагло сам прешла на кожу јер је то моја највећа љубав, а дуго се нисам усуђивала да радим с њом. Вез је био заједнички пројекат који сам са једном колегиницом радила“, прича Марта.

Коментаришући могућност да Лејди Гага носи нешто с везом, Миљанићева истиче да би певачица носила све што је довољно интересантно као и друге звезде које увек траже креативне људе са свежим идејама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво