Читај ми!

Почела прва хибридна Недеља моде у Милану, маске незаобилазне

Милано је одувек био синоним за моду и његовa Недеља моде одувек је била једна од најпосећенијих. Коронавирус није успео да заустави модни свет тако да је почела седмица Миланска недеља моде која на другачији начин доноси трендове за пролеће-лето 2021. године. "Milano Moda Donna" је мешавина реалног и виртуалног, пуна гламурозних дешавања у реалном свету и оних које ће бити могуће пратити путем стриминга.

Недеља моде у Милану имаће 64 ревије, од којих ће 23 бити праћене уживо, а 41 дигитална – одржаваће се иза затворених врата али биће видљиве на интернету, 39 ревија посвећених женској моди, четири мушкој, 61 презентација и укупно 159 догађаја у календару.

Оно што ову Недељу моде у Милану чини посебном јесте чињеница да су се Долче и Габана званично вратили (није их годинама било) и да Валентино представља своју колекцију први пут у Милану уместо у Паризу одајући на овај начин почаст главном италијанском граду моде.

Такође се са нестрпљењем ишчекује ревија Ђорђа Арманија која ће се у суботу, у 21.15 пратити на италијанском каналу La7 у директном преносу.

Након што је Армани за време најтеже борбе Италије са епидемијом изјавио да је против нељудског и френетичног ритма моде којој је потребно дати људску димензију, одлучио је да његова ревија овог пута буде иза затворених врата, али у директном ТВ преносу.

„Прада“ ће у четвртак представити своју колекцију дигиталним путем што је и први пут да заједно излажу Мијућа Прада и Раф Симонс.

И Донатела Версаће је одлучила да њена ревија буде онлајн док ће ове године бити и многих модних филмова попут остварења Анђеле Мисони која ће испричати своје виђење моде, а колекцију ће моћи да виде само новинари и људи који ће директно долазити у шоурум ради куповине.

Након тога на ред долази Луиза Бекарија и њена прича Know Thyself.

„Фенди“ ће ове године учествовати на Миланској недељи моде уместо, као сваке године, у Риму.

Једно од највећих имена италијанске моде одсутно је ове године са чувене модне седмице. У питању је кућа „Гучи“ чији је креативни директор Алесандро Микеле још у јулу на Инстаграму објавио дуго писмо у којем је објаснио да ће овај модни бренд од сада представљати своје колекције само два пута годишње.

Међу колекцијама које ће бити могуће видети уживо су новитети који носе етикете „Алесандро дел Аква“, „Алберта Ферети“, „Макс Мара“, „Лорензо Серафини“, „Луиза Спањоли“, „Салваторе Ферагамо“, „Етро“.

Недеља моде у Милану ове године прославља и 55 година рада Лауре Бјађоти. Велика пажња посвећена је производима Made in Italy, а становници Милана ће моћи да прате ревије на великим екранима постављеним у читавом граду.

Миланска недеља моде завршиће се 28.септембра 2020. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво