За 100 евра сада можете купити „Барбери“ маску за лице

Модна кућа „Барбери“ лансирала је своју колекцију заштитних маски за лице, које ће у продаји коштати 100 евра и тако постала први дизајнерски бренд који се одлучио на овај корак.

Иако се заштитни лого модних брендова попут „Шанела“, „Гучија“, „Луј Витона“ и других може видети на заштитним маскама за лице на друштвеним мрежама, ниједна од ових модних кућа није избацила своју линију маски за лице и то су у ствари фалсификати.

Угледне модне куће се устручавају да се упусте у овај вид промоције, имајући на уму ризик од негативне репутације коју би могле да стекну јер остварују профит на здравственој кризи или је претварају у гламур, што се такође може погрешно протумачити.

„Барбери“ маска за лице кошта 100 евра (90 фунти), вишеслојне су и доступне у препознатљивом беж дизајну, као и у светлоплавој боји.

Неки мање познати модни брендови лансирали су своје заштитне маске за лице, али сав профит су донирали у добротворне сврхе. Неколико модних брендова, пак, производило је маске као модни детаљ још пре пандемије коронавируса.

Производњом заштитних маски модне куће су желеле и да помогну тешко погођеној текстилној делатности, посебно малим занатским радњама које су потпуно остале без посла.

Овог месеца онлајн сервис за продају занатских производа „Етси“ објавио је податак да је у претходна три месеца на тржишту 346 милиона долара потрошено за заштитне маске, што је удео од 14 одсто од укупног промета.

Пажљиво искројена маска за лице са препознатљивим принтом, како се наводи на званичној страници „Барберија“, као да мами на полемику. Маске се производе од материјала који не загађују околину, наводи се на сајту, а 20 одсто средстава од продајне цене иде у Фонд за борбу против ковида 19 који је компанија основала и биће намењена куповини опреме за Националну здравствену службу. Маске су, наводно, „обогаћене антибикробном технологијом“, што је постало тренд појавом пандемије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво