Смрт одела – банкрот због доминације тренерке и поло мајице

Америчка компанија "Tailored Brands" прогласила је банкрот и постала последња жртва пандемије која је била специјализовани произвођач мушких одела.

Дејство пандемије појачавало се из дана у дан све док компанија "Tailored Brands" није поднела захтев за Стечај ни план, пише британски Гардијан.

„Утицај ковида 19 је без преседана и захтева од нас да се прилагодимо и евлоуирамо. Постизање договора са нашим кредиторима представља прекретницу ка циљу - трансформацији у јачу компанију која има финансијску и оперативну флексибилност да се такмичи и стигне до победе у окружењу које се изузетно брзо мења“, истакао је Динеши Лати, генерални директор компаније која је имала 1.400 продајних објеката и имала 1.800 запослених.

Коронавирус задржао је милионе људи код куће и ван радњи које продају одела. 

У јуну, компанија "Tailored Brands" пријавила је пад продаје од 60 одсто у три месеца која су претходила у поређењу са истим периодом прошле године. 

Истовремено, више модних компанија специјализованих за продају мушких одела прогласило је банкрот.

Пад тражње мушких одела имају и продавнице у Великој Британији.

„Једва да продајемо по неко одело, а продате кравате бројимо на прсте једне руке“, каже челник модног гиганта „Маркс и Спенсер“. 

Слична судбина задесила је и продавнице у Јапану где су брендови попут "Aoyama Trading" направили заокрет ка мајицама и маскама за лице. 

Чак и пре пандемије, фактори попут летње кампање cool biz како би се смањила потрошња енергије на хлађење на радним местима, погурала је Јапан ка мање формалном изгледу припадника јачег пола.

Док је корпоративни дрес код последњих деценија почео да бива опуштенији, тренутна криза убрзала је одбацивање традиционалног одела и радикално изменила став према гардероби намењеној одласку на посао.

Уместо строге елеганције, порасла је наклоност према удобној и практичној одећи попут тренерке коју носи чак и Ана Винтур и такозваних Зум мајица (мајица која је намењена пословним разговорима који се воде преко платформа Зум).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара