Специјално издање "Serbia Fashion Weeka" у новембру у Kини

Челично пријатељство између Србије и Kине, потврдило се претходних недеља када се цео свет суочио са опасностима које је донела пандемија коронавируса. Везе између ове две земље настављају да јачају и сада, када пандемија јењава, а свој допринос томе дају креативци обе државе – "Serbia Fashion Week" с једне и "Chengdu Creative Design Week" с друге стране.

Након две године учешћа на највећем сајму креативности у Азији, српска недеља моде овог пролећа добила позив од Извршног одбора "Chengdu Creative Design Weekа" да своје октобарско, 15. по реду издање понови у новембру у Ченгдуу, главном граду кинеске провинције Сичуан.

Уследио је низ конференцијских видео састанака на којима су обе стране изразиле спремност да проширењем сарадње помогну развој модне индустрије, али и да Србима, Kинезима, као и целом свету после пандемије представе лепоту креативности у пуном сјају. Овим је наша национална недеља моде постала главни партнер "Chengdu Creative Design Weekа", заузимајући почасно место.

Kао пета највећа недеља моде у Европи и највећа у Источној Европи, "Serbia Fashion Week" ће од 5. до 10. новембра имати част да на ревијама у Ченгдуу представи рад домаћих и иностраних креатора.

Председница "Serbia Fashion Weeka" Светлана Хорват са одушевљењем је рекла да је вишедеценијско пријатељство између Kине и Србије поставило чврст темељ за ову сарадњу чији резултат ће бити одржавање првог "SFW China editionа". Она је уверена да ће наша национална недеља моде заједно са "Chengdu Creative Design Week-ом" у новембру донети низ спектакуларних, квалитетних модних ревија.

број коментара 0 Пошаљи коментар