Огледалце, огледалце... увећај ми собу

Огледала су корисна из много разлога - рефлектују светлост, "отварају" просторе и чине да собе изгледају богатије. Али пре него што кренете са њиховим постављањем, имајте на уму неколико ствари.

Пре него што решите да окачите огледало, узмите у обзир и шта се око њега налази. Ако је огледало постављено насупрот некој слици или комаду намештаја, потенцираће његово присуство.

Одлично је да, кад год је то могуће, окачите огледало преко пута прозора. То ће значајно повећати интензитет светлости у соби.

Огледало увек треба да буде на одговарајућој висини у зависности од тога шта желите да постигнете. Док слике рецимо увек треба да буду у висини очију, постављање огледала ће зависити од тога шта желите да буде наглашено. Дакле, огледала могу бити постављена и врло близу пода, али и на плафону. Дајте машти на вољу!

Питање величине 

Немојте мислити да је проблем да на зид мале површине ставите велико огледало. Огледала стварају илузију веће дубине простора тако да заиста могу помоћи да се мала соба учини већом. Огледало је одличан је декоративни елемент који се користи у малом простору а осебно су препоручљиви елементи у уским просторијама као што су ходници.

Можете и мало "храбрије" уредити неку просторију - цео зид потпуно прекријте различитим огледалима. 

Огледала могу бити модерна, традиционална, класична, свакојаких дизајна рамова и облика.

Размислите који ефекат желите да створите одабиром огледала. Одлучите се за једноставан дрвени рам, огледало без рама, или за оно са кованим гвожђем у античком стилу... 

Осим огледала која служе за - наравно најпре огледање, постоје и комади намештаја од огледала као што су сточићи, полице, али и лампе, лустери... Ту је и намештај попут гардеробера на којима је огледало, што може бити практичан избор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво