Овако се сређује мала (дневна) соба – три са три

Ако је ваша дневна соба мала, нема довољно квадрата, а уз то још и претрпана намештајем, време је да је учините просторијом у којој ћете желети да боравите – и сами, и када имате госте.

Иако је скромне квадратуре, не значи да дневна соба не може бити права мала удобна и елегантна оаза у којој ћете уживати са посетиоцима и породицом.

У случају да ваша дневна соба има добар приступ природној светлости, стручњаци саветују да је не блокирате тамним завесама. Оставите прозоре отвореним да би простор био прозрачнији и тако деловао комотније.

Светле и топле боје завеса

Ако немате велике прозоре или је соба окренута ка северу, изаберите светле и топле нијансе боја за завесе које ће потенцирати количину светлости која допире до собе.

Још један трик је да завесе поставите што више могуће и да буду дугачке.

Стручњаци за уређење ентеријера такође саветују да се одлучите за један велики дебљи тепих, уместо више малих простирки или ћилима, који визуелно могу умањити простор.

Вишенаменски намештај је пожељан. На пример, угаона гарнитура за седење која се може претворити у лежај или клуб-сточић који се може користити и као табуре.

Важно је да намештај буде постављен директно уз зид, јер се тако штеде драгоцени центиметри.

Када су боје у питању, једна од препорука је да зидови и под мале дневне собе буду у – белој боји. Избегавајте тапете или стикере са вертикалним пругама јер ћете тако направити утисак мање собе. Ако сте баш љубитељ пруга, бирајте оне хоризонталне.

Огледала и уметничке слике као вредан трик

Такође, да бисте простору дали додатну дубину, окачите слике већих димензија са мотивима из природе. Огледала такође могу да преваре око и дају утисак веће просторије него што она то јесте.

Још један користан савет односи се на ТВ. Зидни телевизор је много боља опција од телевизора који ће заузети преко потребан простор на некој полици. Када смо код полица, увек бирајте оне које имају више нивоа за одлагање.

Зидови се могу још искористити и за висеће полице или плоче за одлагање ствари, новина...

Клуб сточић набавите у комплету са табуреима који се могу ставити испод стола. Тако неће трошити простор када немате госте. Избегавајте гломазне фотеље.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 17. мар 2020, 19:06) - anonymous [нерегистровани]

Republika Srpska...

...mala ,dnevna,soba ,3 sa 3 moze se urediti a kako,stvar je ukusa...predlozeno,nesto je dobro a nesto i nije,kao prvo ugaoni kauci ili bilo sta ugaono,zastarelo je i ne izgleda lijepo,duge zavjese,nije to vise moderno a debeli tepih,jedan tepih ali ne debeo i tv,nije mu bas mjesti kao sto je na fotografiji...dnevna soba 3 sa 3 moze se urediti...