Волите да седите подвијених ногу, вашим мукама је дошао крај

Домишљати дизајнери конструисали су столицу намењену особама које током седења воле да прекрсте ноге или да седну на подвијену ногу.

Ретко ко док седи држи правилно ноге, а многи воле да седну преко једне повијене ноге. Међутим, овај положај није препоручљив јер често ствара осећај укочености и бола. Али захваљујући оригиналном изуму пронађено је решење и за овај проблем.

Представници компанија из Мизурија, "Health By Design" ('Дизајн за здравље') и дизајнер Пек Метјус наглашавају да је првобитна намера била да се конструише ергономска столица која ће помоћи људима да удобно промене положај седења током напорног рада.

Метјус је направио столицу названу соул сит у сарадњи са физиотераперутом, јога инструктором, столаром и инжењером. После неколико дана коришћења, уверио се колико је столица удобна и више није користио класичну столицу.

Купцима је на располагању неколико модела, а заједнички су им доња платформа за ноге и седиште. Оба нивоа је могуће подесити у зависности од потреба корисника.

Столица на први поглед изгледа чудно и не делује тако удобо, али корисници тврде да пружа много већу слободу покрета током седења. Тврде да на њој могу дуже да седе јер им је лакше да пронађу удобан положај који им неће изазвати бол у доњем делу леђа или укоченост у ногама.

Столица неконвенционалног дизајна постаје све популарнија, а број заинтересованих стално расте. Цена, наравно, зависи од модела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво