Глумац у свету козметике – биљке, кристали, уља црног дуда

Прича о козметици није намењена само дама. Јер ово је прича о томе како један мушкарац успева да води посао у свету неге и лепоте.

Да козметика служи за негу тела, није никаква новина, али тек када смо упознали глумца Албина Салиховића, схватили смо да она може да чисти и душу.

Наравно, како нам каже, само под условом уколико човека посматрамо јединствено. Он то чини већ седам година, колико и прави природну козметику од сушених биљака, цеђених уља и кристала.

„Ја сам од малих ногу имао тај дар да се бавим биљкама односно осећао биљке, видео ауру око листова тако да ми није било тешко да пустим да тај дар изађе напоље, али са друге стране сам имао и прабаку која ме је увела у ту причу и холизма и биљака и фитотерапије, тако да сам један део тих рецепата дакле мелама, за сапуне, добио од ње“, истакао је глумац Албин Салиховић.

А да би се направио мелем, претходно је потребо убрати и осушити биљке, затим их држати дуже времена у уљу. Међутим, да би од свега направио посао, нису му били довољни само прабакини рецепти, већ и позамашно знање о томе како настаје природна козметика.

„Пре свега овога ја сам се бавио кристалотерапијом, упознао сам сваки могући кристал, како он вибрира, и за који човеков енергетски центар је он најбољи, а затим сам завршио и курс арома терапије, наука о етеричним уљама, затим курс фитокозметике, кад имамо сво то предзнање нпр. која биљка је одлична за суву кожу, онда знамо и које уље је одлично за суву кожу, знамо и који кристал би помогао екцему или псоријази“, рекао је глумац.

Када је покретао посао, сећа се да људи нису имали претерано поврења у природну козметику, али да се то временом променило.

„У почетку сам имао случај да ме људи питају како се користи природни сапун, а сада немам таква питања, променила се и свест код људи, сада људи читају декларације и покушавају да их избегну, дакле, ниво свести се подигао на виши нивоу, додуше наш стандард није толики да би могао да прати цене природних производа, јер је велика разлика између рафинисаних и хладно цеђених уља, али ето мало по мало и ја мислим да ће се и то променити“, закључио је Албин Салиховић.

Као истински заљубљеник у природу, труди се да што више биљака сам прикупи, притом водећи рачуна, да то буде на домаћем терену.

„Ми имамо исту вибрацију, јер смо са истог поднебља, тако да се трудим да биљке и уља и све те сировине, колико можемо да нађемо, кокос и ши путер не, али се трудим да буде из Србије, полудраго камење горски кристал има га пуно.

Албину идеја не недостаје, а његов темпо је такав да бар једном месечно осмисли нови производ. Оно на чему тренутно ради је линија производа од црног дуда који ће представљати раритет на тржишу Србији.

„То је биљка наших предака, односно дрво наших предака, воћка која је потпуно заборављена, а на пример у Кини изузетно цењена и уље црног дуда је јако скупоцено, тако да желео сам да оживим ту биљку, ту воћку“, истакао је Салиховић.

А да би и сам живео од овог посла, Албин каже да је било потребно много одрицања. Пре годину дана, престао је да ради у позоришту и потпуно се посветио прављењу козметике.
Због тога не жали, напротив, радује се осмишљавању нових производа.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 02. апр 2020, 11:15) - anonymous [нерегистровани]

Glumac dobro glumi

Dokle ćemo više slušati gluposti! Aura oko biljaka i prabakini recepti. Strašno je ko sve danas pravi kozmetiku a da pri tom zaistа ništa ne zna o tome, zašto je to zaista dobro, koji su hemijski sastavi svog tog bilja i prirodnih sastojaka, šta može da se meša sa čim.... A ne osetio sam auru oko biljke! Stvarno strašno! Pa čovek je dobar glumac, ipak je to po struci! Samo mi nisu jasne ove žene što idu na neki kvazi radionice, plaćaju da nešto od njega nauče! Totalna propast!