Проведите ноћ у Kући Хобита у Јерменији

Ако сте у армији обожавалаца популарних Толкинових дела вероватно ће вас обрадовати информација да у Јерменији постоји хотел који у свему дочарава постојбину Хобита.

Двојица Јермена, браћа Гуланијан, саградила су у подножју планине Кућу Хобита, комплекс хотел у Дилијану.

Неки делови пансиона иду дубоко у земљу. Када нису под снегом, види се да су кровови прекривени земљом, травом и цвећем. И свих шест кућица је максимално удобно, како и приличи хобитима.

Браћа воде још два пансиона за госте у Дилијану, али дизајнирали су ову кућу да би привукли више туриста, који сада имају прилику да буду ближи природи.

Преноћиште кошта између 52 и 83 долара, што је знатно изнад локалне просечне цене. Али гости су ту у свако доба године. Све је резервисано до краја лета.

Читав пројекат је породични посао. Од нацрта до контроле изградње. Требало је решити проблем кровова, да буду стабилни и водонепропусни, а да трава на њима остане зелена. Један од техничких изазова био је и постављање округлих врата тако да лако могу да се отворе.

Иако се куће споља чине малим, висина крова креће се између два и два и по метра. Намештај су израдили мајстори Дилијана. Пансион је отворио и нова радна места за локалне становнике. Свака кућа има 20 квадратних метара.

број коментара 0 Пошаљи коментар