„Адидас“ и Бијонсе направили „родно неутралну“ колекцију

Компанија „Адидас“ ће 18. јануара почети продају нове „родно неутралне“ колекције коју је дизајнирао с певачицом Бијонсе и на тај начин оживети њен бренд „Ајви парк“ који укључује обућу, одећу и асесоаре у нијансама поморанџе, тамнољубичасте и беж.

„Адидас“ је колекцију која краси насловну страну јануарског издања часописа Ел описао као „родно неутралну“.

У колекцији се налазе комбинезони, дуксеви, бициклистичке кратке панталоне, углавном с троструким пругама, заштитним знаком Адидаса, али и обућа, преноси часопис.

Немачки бренд спортске одеће почео је сарадњу са Бијонсе у априлу да би поново представили њен бренд „Ајви парк“ који је покренула 2016. године с британским „Топшопом“.

Компанија није изнела финансијске детаље партнерства.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 23. дец 2019, 06:21) - anonymous [нерегистровани]

Родно неутрално

То се у највеће гура у моду, мушкарци везују пунђе и плету кикице а следеће су брусхалтери за мушкарце или укидање истих за жене, мада очекујем и ципелице са штиклицама за мушкарце и ташнице за шминку..
За жене је одавно нормално да се обуку комплет као мушкарци, очекујем слично и у другом смеру.
Куд плови овај свет??

(понедељак, 23. дец 2019, 03:43) - anonymous [нерегистровани]

zvalo se unisex ...

sad nam rekli da ga zovemo rodno.....ma stogod...a mi ko ovce

(недеља, 22. дец 2019, 20:42) - anonymous [нерегистровани]

"Rodno neutralno"....

Sta znaci rodno neutralno?Je li to da se ne zna ko je otac a ko majka,da porodica moze biti sastavljena i od dva oca homoseksualca ili od dvije majke lezbijke.Da li ova civilizacija srlja u propast ako znamo da je svaka civilizacija propala kad je doslo do opsteg rusenja morala i prirodnih zakona?

(недеља, 22. дец 2019, 20:14) - anonymous [нерегистровани]

Ne razumem

I do sada je postojao uniseks. Šta sad to rodno neutralno tačno znači. Kako misle da zanemare anatomske razlike, da odseče šta ko ima istrćeno, suzi gde je široko, proširi gde je usko, a sve u ime... !? Pomodarstvo kome će se budućnost smejati kao što se mi smejemo svemirskoj modi 70-tih. Jedino što će i oni kao mi da misle blago nama što nismo kao oni.