Празнична чаролија без окићене јелке

Власници животиња или родитељи мале деце најбоље знају колико се кићење јелке уочи празника може претворити у ноћну мору. Ипак, беспотребни стрес заобиђите уз бројне друге декорације које ће једнако унети празнични дух у ваш дом.

Уколико вам недостаје маште и креативности, једноставно потражите помоћ бројних инфлуенсера на Инстаграму, мајстора за уређење простора. Декорисање куће без јелке је могуће.

Чест савет бројних дизајнера јесте да праву јелку замените украсним лампама у облику јелке које могу да украсе дневни боравак или спаваћу собу. Дизајнери највише воле оне мање које не изгледају нападно.

Уколико не желите да се ваш љубимац поигра са украсном лампом, ту су и друге алтернативе. Искористите мале украсне лампице којима ћете на зиду исцртати јелку или неки други облик.

Ако желите нешто још изазовније, инфлуенсери саветују да се опремите бојама и сами нацртате вашу јелку на зиду коју после можете украсити разним шљокицама и светлуцавим мотивима.

За оне који немају времена, ту су свакако новогодишње зидне налепнице које могу изгледати одлично уколико их пажљиво одаберете. Зидове, прозоре или намештај можете украсити и гранчицама јелке.

Бројни кућни предмети, од јастука, посуђа, свећа, столњака или завеса, данас су доступни и осликани празничним мотивима. Потребно је само мало креативности.

Популарна дизајнерка ентеријера Justina Blakeney најбољи је пример како декорисати кућу за Божић и Нову годину без јелке и лампица.

„Одрасла сам славећи Хануку, без божићних дрвца. Знам основне ствари које сам виђела на телевизији и у филмовима па кроз слављење Божића са својим рођацима, али и даље не осећам да је то мој фах“, написала је Justina Blakeney уз фотографију њених декорација са традиционалним мотивима.

број коментара 0 Пошаљи коментар